![]() |
Teac CD-W512EB i błąd
Witam mam nagrywarkę TEAC CD-W512EB przy nagrywaniu zgłasza mi błąd "Power calibration error". Próbowałem nagrywać na kilku wersjach Nero ale nic nie pomaga. Co to może być?
Pozdrawiam grupowiczów |
Siada laser w nagrywarce. Sprobuj jeszcze na lepszych plytach, ale juz rozgladaj sie za nowym sprzetem.
No ewentualnie probujesz wypalac na jakims totalnym szajsie....ale rada wyzej. |
Niekoniecznie laser. Kolega na nowiutkiej LG4160B miał ten problem, aktualizacja firmware tez nie pomogła. Rozwiązaniem były płytki.
Sprawdź na jakiejś dobrej płytce a przynajmniej na takiej na której juz nagrywałeś i działało. |
Cytat:
A firmware nie ma nic do tego, moze jedynie ograniczac predkosc nagrywania jesli danej plyty nie ma w swojej bazie, ale to tez nie dotyczy starych wolnych nagrywarek. |
Dzisiaj juz drugi raz ta nagrywarka... Co do firmware to firmware to w przedostatnim wprowadzono poprawki które spowodowały, że "usunięto błąd na wskutek którego nagrywarka nie rozpoznawała poprawnie niektórych nośników CDR". Polecam aktualizację, bo firmware decyduje o strategii zapisu a nie tylko o ograniczeniu szybkości.
|
U mnie na blizniaczym Teac'u 516EB wystapil swego czasu podobny problem. Spartolilem tak kilka plytek (roznych) w bardzo krotkim czasie. Juz mialem odsylac naped na gwarancji, kiedy cos mnie pokorcilo, zeby sprawdzic jeszcze raz.
Okazalo sie, ze "sam" sie naprawil... dziala do dzisiaj i ma sie dobrze. |
niestety mam to samo, ale zeby bylo smieszniej to nie na kazdej plycie... kupilem 50 memorexow i co ktoras losowo wybrana sie nagrywa... nie mam pojecia co jest, firmware mam najnowszy, 2.0K
|
no to kiepsko u mnie bylo to samo odeslalem do serwisu, w servisie powiedzieli ze u nich wszystko nagrywa, a u mnie nie nagrywa, u goscia w sklepeie nagrywa a u mnie nie nagrywa, to bylo na starym teacu i niestety dzisaij go nie wykrywa bios i szukam pomyslu co z nia zrobic, powieszenie na scianie odpada bo by mnie zona z domu wyrzucila :) POwodzenia
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |