![]() |
Podczas nagrywania płyty rozłącza mi się neostrada. Czemu?
Gdy nagrywam płytę CD lub DVD to mi się rozłącza neostrada.
Nie wiem czym to może być spowodowane. Wcześniej ten problem miałem już jeden raz, wtedy postawiłem system na nowo i przeszło. Ale to nie jest rozwiązanie. Zaczęło się to dziać dopiero po przełączeniu DVD-RW i CD-RW na osobną taśmę 80pin. Wcześniej DVD był razem z HDD, a CD był na osobnej. W tym samym czasie zainstalowałem sterowniki ASPI. Myślałem, że to one - odinstalowalem i dalej to samo. Po rozłączeniu (połączenie internetowe windowsa - nie programik neostrady) nie mogę się ponownie połączyć, potrzebny jest restart kompa. Czemu się rozłącza? Miał ktos taki problem? Jak można sobie z tym poradzić? |
Może być kilka przyczyn jedną z nich jest zarządzanie energią komputer wyłącza urządzenie żeby zaoszczędzić energię.
Druga przyczyna modem neostrady wiesza się wtedy kiedy komputer jest mocno obciążony np pakowanie plików, wymagającymi grami(typu unreal) kompresja filmów itp. Zamiast resetować komputer wyjmij wtyczkę z modemu odczekaj ok 10 sekund i ją podłacz. |
Ok, z tym że tak jak napisałem to wcześniej się nie działo.
Chcę usunąć ten problem, bo jest trochę wnerwiajcy. Zazwyczaj jak coś nagrywam to siedze w necie :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |