![]() |
Vinci - w czym kompresować
Mam taki dylemacik: czy skompresować film Vinci w DVDShrinku wywalając wszystko i zostawiając film z kompresją 10% (tzn. film będzie miał 90.1%) czy może użyć do tego CCE? A może zachować całą zawartość płyty i wtedy próbować CCE? Pomóżcie dokonać wyboru.
1. Kompresja 10% w DVDShrinku i sam film. 2. Kompresja samego filmu w CCE. 3. Kompresja całej zawartości płyty z menu i dodatkami. :blee: |
Dobry film to jest?
Bo dzisiaj bede go mial i nie wiem czy go sobie przegrac... a przejade go jak juz to DVDShrink bo te 10% to pewnie nie bedzie zauwazalna roznica... Jakbym wiedzial co to CCE pewnie tez bym sie zastanawial pozdro ;) |
Ja bym podzielił na 2 płytki , 1 film , 2 dodatki. Płyty są tak tanie że niema co kombinować.
10% straty to niewiele , jeśli nie będziesz tego oglądał na dużym ekranie to shrink wystarczy. |
Cytat:
Cytat:
|
Nie no, z tym ze 40% w Shrinku i jest ok to przesadziles, ale z 10% bym nie robilm wielkiego halo - ucialbym je, ale dodatkow pozbylbym sie w CloneDVD!
|
a co to CCE?
|
Cytat:
|
mallow : ale przy wartosci 90% nie warto... ja zapregam ponizej 80% i daje 6 passes,, a ponizej 65% daje 10 passes ;-D
|
film jest tak cienki, że szkoda czasu i płytki - zaufajcie mi ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:24. |