![]() |
jestem nowy i proszę o pomoc
posiadam nagrywarkę LITE-ON DVD RW SOHW-1653S
nagrałem na płycie TDK DVD-RW 4,7 GB parę filmów nagrywarka widzi wszystko i jest w porządku jednak mój stary napęd LG-DVD-ROM DRD 8120B ma problemy z tą płytą mieli ją i mieli i nic z tego nie wynika wiesław |
Tak to już jest ze starymi napędami że nie lubią niektórych płytek.
Może aktualizacja biosu coś pomoże. |
jest jakiś nowy bios do tego napędu ?
wiesław |
Cytat:
tak więc jak nagrywasz na (+) to nie odczyta ich. |
Cytat:
teraz tylko muszę sprawdzidź jak nagrywać w minusie (-) wiesław |
Witam!
Tak samo jak w + :D |
zaraz. kolega napisał, że nagrał dvd-rw - to jakie plusy??? a ten napęd pewnie nie czyta rw i plusów i tyle (na starość się ślepnie i nowy bios pewnie nic nie da ;) )
|
... pomalutku, mam ten napęd DVD i czyta tylko minusy, ale czyta jak najbardziej :cool: wiesław pewnie popełnił "czeski bląd" a tak naprawdę nagrał na DVD+RW.
|
Cytat:
teraz sprawdziłem i co następuje napęd DVD czyta płytę DVD-R którą nagrałem w nagrywarce, nie czyta płyty DVD-RW ROZUMIEM ŻE PLUS CZY MINUS to umiszczony jest w tym miejscu DVD (+ -) RW/R mam rację ?? wiesław |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
sprawdź wiesław za pomocą nero info tool swój napęd, jeśli to ten co mój powinien czytać minusy, mam tylko verbatima dvd-rw i jest on czytany jak najbardziej, może nie czyta TDK?
|
tu wiesław
mam dokładnie taki sam wynik w nero info widocznie z TDK przejde na inne płytki wiesław |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:09. |