Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak odinstalowac urzadzenie Bandwidth Controller?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-odinstalowac-urzadzenie-bandwidth-controller-47044/)

andy 27.01.2005 22:05

@arnakus teraz juz raczej nie zmienie ;) Ale dzieki moze sie na przyszlosc przyda. Ale wiesz jak probowalem usunac nawet pod trybem awaryjnym wpisy dotyczace BC to wyskakiwal error ze ne mozna usunac klucza.

arnakus 27.01.2005 20:19

Tylko grzebiąc w rejestrze

Usługi systemowe oznaczone jako "boot" nie są widoczne w Panelu sterowania>Narzędzia administracyjne>Uslugi. Musisz wejść do rejestru i poszukać w HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services odpowiedniej usługi a następnie wykasować lub jeśli się nie da to ustawić klucz Start z wartością 4 (wyłączone) Powtórzyć dla pozostałych ControlSet00x . Gdy i to nie pomoże to można jeszcze popróbować wykasować z rejestru z trybie awaryjnym.

andy 27.01.2005 19:49

Problem rozwiazany :) Przywrocilem sobie kopie artycji i teraz chodzi OK ;)
Innej mozliwosci nie bylo.

artoor 25.01.2005 20:16

W zasadzie to restertow nie mialem. Natomiast najwiekszym moim problemem po "odinstalowaniu" programu bylo to ze nie mialem otoczenia sieciowego i internetu. Zadne przeinstalowania nic nie dawaly. Widac problem nie do konca identyczny... zatem sorki za zamieszanie.

--== edit ==--

btw podoba mi sie ten text: IE jest to aplikacja, która pozwala przeglądać internet z Twojego komputera i na odwrót :spoko:

andy 25.01.2005 20:01

Tam mozna bylo ustawic limity na poszczegolne adresy IP. Wiec nie widze problemu.
A wracajac do mojego problemu. To tez miales problem z tymi restartami?? Przy wylaczaniu i wlaczaniu polaczenia sieciowego??

artoor 25.01.2005 19:45

Witaj! Jesli o mnie chodzi, to przyznam ze mialem ten sam problem. Przy czym nie poradzilem z nim sobie :( Pech chcial ze po probie usuniecia BC jakims dziwnym trafem zniknely mi wszystkie punkty przywracania systemu... pozostal jedynie format :| A szkoda - BC uwazam ze jest calkiem dobrym programem, ktory ladnie potrafi ograniczyc upload po sieci lokalnej (w zasadzie tylko po to mi byl potrzebny). Nie dzialalo mi w nim tylko laczenie regul, co ostatecznie spowodowalo ze zechcialem go usunac (z ww problemami). I nadal poszukuje programu ktory skutecznie ograniczy osobe X nie ograniczajac UL dla osoby Y...

andy 25.01.2005 18:52

Probowalem zainstalowac ale komp sie restartuje. Wiec wyciagnolem sieciowke i dalo ise zainstalowac. Potem odinstalowalem ale te kompponenty zostaly :( A z rejestru nie moge usunac bo wyskakuje komunikat blad przy usuwaniu klucza. Sprobuje jeszcze pod trybem awaryjnym.

-----EDIT-----
Pod awaryjnym tez nic. Zna ktos inny sposob. NIe chodzi mi o format, ani o przywrocenie kopii partycji systemowej.

Wawelski 25.01.2005 18:06

No to system restore.
A jak wyłączyłeś - to zainstaluj jeszcze raz i zodinstaluj.
Jak się nie da - szukaj w rejestrze i wywal to, co związane z BC, zainstaluj i odinstaluj.

andy 25.01.2005 17:32

Nie ma. Bo dzisiaj zobaczylem ze mi komp sie restartuje jak wylacze i wlacze ponownie polaczenie sieciowe. Wiec odinstalowalem BC. Chcialem go zainstalowac ponownie i gdy instalowalo ten komponent to sie zrobil restart. I teraz niechce sie usunac :( I mam teraz problem.

Wawelski 25.01.2005 17:25

A w dodaj/usuń programy nie masz BC?

andy 25.01.2005 16:54

Jak odinstalowac urzadzenie Bandwidth Controller??

Ilość załączników: 2
Jak w tytule. Jak odinstalowac to urzadzenie?? Bo gdy wchodze do menadzera urzadzen i wybieram odinstaluj to mi wyskakuje komunikat ja na zdjeciu:\

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:50.