![]() |
Wylaczanie dysku pod xp
mam drugi dysk, troche latek ma, co za tym idzie buczy jak dziala...
syczy, trzeszczy, ale ogolnie jest sprawny. pod xpekiem mozna ustawic wylaczenie dyskow. (cos jak wstrzymanie, ze nie pobiera energii) ale ja nie chce wylaczac wszytkoch dyskow tylko ten jeden, co by mi nie buczal za uchem. a w razie potrzeby obudzic ze stanu uspienia.. szukalem tej opcji, ale nic takiego nie znalazlem co pozwalaby odciac mu zasilanie. pomoze ktos? z gory thx za helpa! |
nie da rady , tylko wyciagniecie kabla zasilania !!
|
Cytat:
|
nie koniecznie wyciagac, te na kluczyk odcinaja zasilanie ;)
|
To fakt...nowe kieszenie posiadają Hot Swapa... ja myślałem, że moja też obsługuje... wyjąłem kieszonke z twardym i kilka liter mi zniknęło, czlyli dokładnie 3 bo 3 patrycje miałem na tym dysku w kieszeni, ale jak go za moment włożyłem do kompa..to była jedna wielka zawiecha ;). ale sporo kieszeni onowych ponoć obsługuje Hot Swapa, chociaż ja gdzieś miałem jakiś soft do tego. Ja tam szczerze polecam kieszenie pod USB. Fajna sprawa i wyłączasz/włączasz kiedy chcesz, a każdy komp USB ma...
|
SwapMenager - odcina zasilanie i pozwala wyjac kieszen HotSwap na "goraco" - rozwiazanie serwerowe przeniesione na domowe PC.
|
ok, bawilem sie tym swapmanageremv4.0 ale to nie jest to o co mi chodzilo... wyciagac dysk pod systemem dzialajacym to i bez niego sie obejdzie....
mi trza czegos co wylaczy dysk, tak by sie talerze nie krecily, przeniesie w stan uspienia tak jakby... szkoda, bo nie chce mi sie budy otwierac za kazdym razem by wcisnac wtyczke... a kieszeni nie mam miec zamiaru! kieszenie sa malo fajne :P |
edwardo, daj mu odejsc na zasluzona emeryture ! zaslozyl sobie skoro jeszcze dziala, a ze piszczy ? a kto w tym wieku nie piszczy ?????
zainstaluj jakiegos mlodego wilka co sie skrada bezszelestnie i po ptakach |
każdy by piszczał gdyby go ujeżdżano... tzn. zajeżdżano dzień w dzień :haha:
|
Cytat:
|
Cytat:
e no jeszcze nie na emeryture... 4 latka ten samsung ma :) 20,4 GB :) 5200 obrotow :) tylko ze kurcze, ten halas obracajacych sie talerzy jest beznadziejny... piszczacy...ugr... no nic, pozostaje mi chyba zdejmowac bok budy jak bede go chcial wylaczyc... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:43. |