![]() |
Liteon Ltr-52327s
Witam , mam problemik, miesiąc temu nagrywarka działała normalnie, nagrywalem wszystko pieknei super itd... tydzien temu zrobilem windowsa .dzis chcem nagrac płytki a nagrywara zatrzymuje sie na 4% (Nero, winszit wogole nie wypala, media player tez) i strasznie muli , musze reseta robic bo nawet cd nie oddaje.
Kiedys miałem podobny problem ale na starej nagrywarce (jakas Philpsa) i jakos z tym sobie poradziłem. Nie jestem pewien ale chyba właczylem DMA , no wlasnie tu drugi problem.... wchodze do Menadzera .... dalej w moja nagrywarke ale we własciwosciach nigdzie nie ma nic o DMA :| wiec nie wiem jak to zrobić. Prosze o pomoc jak zrobić zeby wypalać CD bo pilnie potrzebuje nagrac coś. PS. komp nei ma nci do rzeczy , wedlog mnei to kwestia konfiga bo wczesniej było dobrze.Pomocy |
DMA nie znajduje się we właścowościach nagrywarki w Managerze Urzadzeń tylko we właściwościach kontrolerów kanałów IDE.
Sprawdź czy masz ASPI i czy taśma jest dobrze podpięta. |
Cytat:
tasma jest dobrze podpięta a co to jest ASPI? |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php a na pomocniczym kanale IDE jaki masz tryb? nagrywarkę masz podłączoną pod podstawowy kanał? |
Cytat:
Nagrywarke mam podlaczoną pod pomocniczy jak sądze:P pod podstawowy mam dysk twardy. |
mam nadzieje ze ktos mi pomoze i uruchomie wypalanko:(
|
No to tryb nagrywarki masz OK. Może płytka? Nagrywałeś już wcześniej na nich? Czy te 4 % w Nero to tylko LeadIN (tzn czy leci w ogóle ile KB zapisała) czy zostaje 0?
|
tak nagrywalem wczesniej na nich. nic nei nagrywa, płytka czysta jest, nie wiem co mam zrobic:(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27. |