![]() |
Toshiba SD-R2612-Szukam Firmware'u,Problem z odczytem.
Witam.
Od jakiegoś czasu poszukuje firmwear'u do napędu SD-R2612. Jest to nagrywarka COMBO Toshiby. Być może ktoś z Szanownego grona użytkowników tego forum wie gdzie takowy firmware można znaleźć. Napęd ten został ostatnio zamontowany prze ze mnie w Toshibie 1800-452E. Generalnie komputer wykrywa napęd, czyta płyty, ale zdaża się że po włożeniu do napędu płyty nie zostanie ona przeczytana. Po restarcie komputera problem przeważnie ustępuje. Ostatnio przeczytałem na Allegro że do tej nagrywarki musi być dopasowany firmware. Nie wiem czy to dobrze zrozumiałem ale najwidoczniej różnie ona działa w różnych notebookach. W związku z powyższym nie wiem czy bios który obecnie posiadam pasuje do tego modelu Toshiby. Może istniej jakaś lista kompatybilności ( firmware - notebook ). Z góry dziękuje za pomoc. graucho@poczta.fm :) |
Mam gorszy problem-mój notebook nie widzi tego drive'a.Napisałem do Toishiby i czekam bo biosów nie dają twierdząc że ludzie kładą sobie sami napędy.Zobaczymy czy odpiszą.Na forum firmware.fr ktoś szukał softu żeby przełączyć ją na slave zamiast CS może u ciebie to pomoże
|
Toshiba po 1 godz. od wysłania prośby odesłała mi program do spaczowania napędu i śmiga elegancko.Porządna firma-polecam
|
Dlaczego nie szukasz na stronie producenta laptopa ! tam powinno cos byc ! kazda firma ma inne firmware dla swego napedu, w tym wypadku toshiby
|
toshiba 1800-554
mam ten sam problem, czasami nepęd nie widzi danych na CD - pomaga restart,
możecie podesłać namiar na kontakt lub gotowe rozwiązanie, dzieki |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:22. |