![]() |
Cytat:
Czy twoja dziewczyna wie, że tak ja nazywasz? :> ^_^ A tak na serio, mamy tu najlepszy przykład Do czego potrzebne są dziewczyny :jezyk: :mruga: No i cieszę się, że ci się powiodło CDRInfo Forum Members Team znowu błysnął :ognie: :matrix: |
Cytat:
:) |
Po tym wszystki zrobilem jeszcze to co zaleciłeś mi vizzard(chodzi o sterowniki do nForce2). Dzieki wielkie!!!
|
Gloria!!! Udało sie!!! Mój komputer wreszcie dojrzał tą cholerną nagrywarkę!!!
A było to tak. Poszedłem do mojej dziewczyny która ma komputer też na nForce2. Ale myśle sobie zobacze jak tam ta wredna bestyjka będzie sie zachowywać. No i zdziwko bo po podłączeniu do komputera i wystartowaniu systemu nie ma zwisu. Komputer wykrył ją jako napęd ATAPI DVD. No to myśle sobie a co tam zrobie upgrade biosu nagrywarki na B7T9. No i wszystko poszło gładko wiec ide do domu z duszą na ramieniu czy wystartuje czy nie? Podłączam, system startuje ok, a komputer rozpoznaje napęd jako Benq 1620!!! Więc po dwóch dniach dłubania wreszcie sie udało!!! Dzięki wszystkim za wsparcie zwłaszcza vizzard i robi66!!!!!!!! Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
pytanko czy ktoś próbował wgrać bios do benq 1620 bulk od 1620 pro ?
Bo mnie korci |
Cytat:
To dalej ci siedzi IDE SW Sposób na to jest taki Ściągnij sobie najpierw ze stronki nVidii Windows XP - Unified Driver Version: 2.03 :czytaj: To najstarsza wersja sterów, ale pozwala na usunięcie bez kombinowania IDE SW Przy instalacji, gdy zapyta czy instalować alternatywne IDE SW kliknij NIE Powinieneś mieć wtedy standardowe stery :taktak: Po tej operacji ściągnij sobie Windows XP - Unified Driver Version: 5.10 :czytaj: I zainstaluj je pamiętając o nie instalowaniu IDE SW - kliknij NIE W ten sposób uzyskasz najnowsze oficjalne stery do nForce'a2 Na standardowych sterownikach IDE Aha! Na czas tych operacji odepnij Benka :taktak: Dopiero po instalacji ver. 5.10 podłącz i daj znać Jeżeli to nie pomoże To formacik :> :mruga: |
Cytat:
:mruga: |
W biosie mam ustawione na none(próbowałem też z auto) bios płyty nowiutki taśmy ok(jak podpinap pod tą taśmę starą nagrywarkę Ricoh lub drugi dysk to jest wszystko ok wiec z taśmą na mur-beton jest ok).Biosu nagruwarki nie mogę zaktualizować bo mi sie wiesza system podczas staru. Pozatym nagrywarka Benq w biosie podpięta i ustawiona jako none widziana jest właśnie jako ATAPI DVD wiec nie wiem co jest grane. Chodzi o to że system nawet nie ładuje sie do końca w chwili kiedy ma pojawić sie piękny duży napis Windows XP na czarnym tle to mam tylko czarny ekran i komputer sie zawiesza, klawiatura nie działa idt. Spróbuje podłączyć nagrywarke u kumpla na jego komputerze i jeśli tam bedzie wszystko ok to tam zrobie update biosu.
Dzieki za pomoc i prosze o dalsze sugestie!!! |
Cytat:
Robert |
Cytat:
Posprawdzaj taśmy i połączenia. Napęd :spoko:. Płyta może wymaga update biosu i sterowników. http://www.asus.it/support/download/...A7N8X%20Deluxe :) |
Chyba mam pecha. Zrobiłem wszystko według zaleceń z tym że co do usunięcia kanału IDE to w menadżerze nie mialem takiego czegoś jak podstawowy kanał IDE(było tylko NVIDIA nForce2 ATA Controller(v2.6), wiec nic nie usuwałem.Reszta zgodnie z instrukcją podaną przez vizzard. No i restart. Nagrywarka byla podłączona na secondary jako master. Po restarcie ta sama sytuacja czyli podczas ładowania windy czarny ekran i zawiecha.Uff
chyba czeka mnie format c. Mam tylko pytanko czy podczas instalacji windows ta nieszczesna nagrywarka ma być podłączona czy nie? Z góry dzieki!!! |
Panowie czt to jafies forum SM ?
:> P.S. ja tez polecam w ramach rozrywki jak nic nie pomoze "format c:" |
Cytat:
:bicz: i dla mnie jeden :bicz: Bo ja też w tej materii nie mam problemów :buu: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26. |