Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Temat pewnie nudny i oklepany, ale potrzebuję pomocy w wyborze tej naj… (https://forum.cdrinfo.pl/f15/temat-pewnie-nudny-oklepany-ale-potrzebuje-pomocy-wyborze-tej-naj-47122/)

Ricki 26.01.2005 20:47

Temat pewnie nudny i oklepany, ale potrzebuję pomocy w wyborze tej naj…

Przymierzam się właśnie do zakupu kolejnej nagrywarki DVD, mam w związku z tym pytanie do użytkowników NEC***8217;a 3520 i Benq***8217;a 1620 jak się sprawują Wam te napędy. Wiem, że było już o tym i są nawet osobne wątki na forum, lecz mimo ich przeczytania dalej nie wiem, którą wybrać. Główny cel to jakość zapisu na DVD + i -, cdr już mnie nie interesuje podobnie jak korekcja błędów podczas odczytu (mam 1633 i 832). Podstawą ma być poprawny zapis na wszelkiej maści nośnikach począwszy od tych za 1 PLN przez te za 3 PLN a skończywszy na DL za 35 PLN. Bardzo bym prosił Was drodzy użytkownicy o podzielenie się wrażeniami z użytkowania tych dwóch napędów i wypisanie zalet i negatywów. Jest to dla mnie ważne, bo na dniach muszę mieć już któryś z tych sprzętów Pozdrawiam

mallow 26.01.2005 21:22

Hm... skoro chodzi Ci tylko o DVD wszeliej masci ja polece Ci neca... palilem na niej jakies BLUPOP (+/-) - dziala na 4 letnim sprzecie stacjoonarnym bez problemow (jedna plytka tylko sie przycinala momentami na koncu, palilem na nim ESPERANZE (+) i z jej odczytem nie ma zadnego problemu... palilem tez Verbarimke (+) i TDK (-) i z nimi rowniez nie ma najmniejszych problemow... wiec z czystym sumieniem moge Ci ja polecic. Wszystko pali na ZIELONO w cd-speed... DL nie palilem jeszcze wiec nie wiem... A co do odczytu mowisz ze masz 2 litki wiec powinien byc spoko :)

PS Jak masz te 2 litki to po co Ci 3 palarka... czyzby az tak bardzo zalezalo Ci na tych tanich plytkach ??
pozdro :)

VIZZARD 27.01.2005 00:59

No to dla równowagi powiem: BenQ 1620 :taktak:

Ma wszystko to co Nec

I jeszcze można sprawdzać te płytki przed i po :idea:

No wiesz: Recommended, not recommended, Quality Score, ... :>

Zabawa jest przednia :slonik:

A efekty jeszcze lepsze :taktak:

Bierz go! ||

zorg 27.01.2005 01:25

wydaje mi sie ze takie topici-sa nudne

zrobic jeden przyklejony i bylo by ok.

np. po co dwa przyklejone o Litkach ??? jeden 1213s drugi 1633s

VIZZARD 27.01.2005 01:36

Cytat:

Napisany przez zorg
wydaje mi sie ze takie topici-sa nudne

zrobic jeden przyklejony i bylo by ok.

np. po co dwa przyklejone o Litkach ??? jeden 1213s drugi 1633s

Że co?!? :O

Takie tematy są nudne? ???

Są za***iste! :spoko:

Stanowią kwintesencję tego forum :czytaj:

I są głównym jego motorem napędowym

Czy jak kto woli radioaktywnym prętem paliwowym ||

^_^

BTW A po przyklejeniu zrobić taki myk

Że po zalogowaniu na forum

Przez godzinę dostępny byłby tylko temat: "Co kupić?"

A potem reszta ...

:mruga:

zorg 27.01.2005 01:53

co kupic i co kupic !!! na to pytanie nie ma i nie bedzie jasnej odpowiedzi !!!!

postep trwa caly czas, i bardzo dobrze dla nas konsumentow !!!

Ricki 27.01.2005 06:25

Chyba rzucę monetą :idea: , bo inaczej tego się nie rozstrzygnie :| , a co do tych dwóch litków to jeden jest w starym kompie razem z LTR 48125s no a w nowym chcę mieć 1633 jako czytnik i drugi napęd do nagrywania. Pozdrawiam :piwo:

mallow 27.01.2005 10:03

bierz NECa ;) sprzet konkretny :) po co Ci jakies wodotryski o ktorych VIZZARD pisal ;) :piwo:
pozdro ;)

VIZZARD 27.01.2005 12:46

Cytat:

Napisany przez mallow
bierz NECa ;) sprzet konkretny :) po co Ci jakies wodotryski o ktorych VIZZARD pisal ;) :piwo:
pozdro ;)

Wodotryski są gratis! :taktak:

Zawsze można zakręcić wodę :>

:mruga:

Ricki 27.01.2005 15:35

O.K. Panowie. Sprawa rozstrzygnięta. Biorę NEC***8217;a, bo tak zadecydowała moneta ;) . Jednocześnie wyczytałem gdzieś w sieci, że podobno będzie w nim obsługa DVD DL R- :wow: oraz DVD RW+ x8 i RW- x6 :fiu: . Czyli chyba jest to bardziej perspektywiczny sprzęt. Pozdrawiam

Yacko 27.01.2005 16:56

Poczytaj recenzje, obejrzyj testy i wybierz .... BENQ 1620. Moim zdaniem jedynie Plextor może się z nim równać. Na NECU nie sprawdzisz jak nagrała Ci się płyta, poza tym BENQ ma super jakość nagrywania.

mallow 27.01.2005 21:37

Cytat:

Napisany przez Ricki
O.K. Panowie. Sprawa rozstrzygnięta. Biorę NEC***8217;a, bo tak zadecydowała moneta ;) . Jednocześnie wyczytałem gdzieś w sieci, że podobno będzie w nim obsługa DVD DL R- :wow: oraz DVD RW+ x8 i RW- x6 :fiu: . Czyli chyba jest to bardziej perspektywiczny sprzęt. Pozdrawiam

od marca :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

Turboni 27.01.2005 21:46

a plex juz moze zapisywac -dl z predkoscia x2 a od marca x6 :)
a dl+r juz zapisuje x6

Ricki 03.02.2005 23:30

Dzięki wszystkim za wypowiedzi. Miał być NEC ale chwilowo go nie mieli tam gdzie kupowałem. Był jednak BENQ :jem: i to właśnie ten napęd kupiłem. Mogę powiedzieć tylko tyle, że jest bardzo cichy, a tacka działa tak cicho, że nie ma co porównywać do Liteona. No a jakość zapisu, to poezja. Jedynie mam problem z płytą mini DVD-R. Ani na litku ani w Benku nie rozpoznaje producenta. Qscan przechodzi ok przy prędkości 2.4, ale w nero wywala błąd, że dysk jest nie prawidłowy. Co to może być? Płyta to DVD-R 36min/1.4GB marki Melody. Pozdrawiam i życzę tylko takich problemów z Naszymi Palnikami

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:49.