![]() |
cichutkie divx-y
czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego część filmów mam z dźwiekiem niezwykle cichym?? (chodzi o divx) tak że musze wszystkie potencjometry kręcić na full a i tak nie zawsze mnie to zadowala - muza i część filmów idzie ok - jakiś kodek?? a ścislej jego brak??
jeśłi ma to jaieś znaczenie to mam SLD codec i SB Audigy plajer pozdro4all |
gspot i powiedz jaki kodek został użyty w filmie i jakim odtwarzasz
|
Przypuszczam ze chodzi tu o filmy z ac3. Poczytaj sobie, jest na samym dole konfig filtra ac3 wlasnie z opisem tego zjawiska: http://www.searchengines.pl/phpbb203...=0&#entry51844
|
ustaw w kodekach AC3 mixer na max i masz juz glosno
|
wejz sobie zainstaluj ac3 filter 1_01. tam sobie ustawiasz taka karte dzwiekowa jaka masz i mozesz smialo sobie ustawic glosnosc ponad standardowa.
|
MI chodzi wszystko spoko ;)
Nie wiem dlaczego tobie tak chodzi ??? |
podepne sie pod temat - jak w ac3filterze zmienie ustawinie z output: 2/0 - stereo na 2/1 - surround to nie slysze wogole dzwieku. dlaczego?
|
Cytat:
|
Gllosnosc w kodeku AC3 MASTER+GAIN daj na MAX tak jak juz ktos mowil. No a SPEAKERS jesli masz jakis zestawik 5.1 to ustaw na 3/2+SW 5.1 channel i wtedy jesli divx jest z ac3 6kanalowym bedziesz mial ladnie przestrzennie wszystko tak jak ja mam na creativ P580 filmik az milo sie oglada :) Pozdr
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |