![]() |
Authoring i napisy
Poszukuje programu do authoringu który obsługuje napisy, albo jak w programie DVD2SVCD dodać drógą ścieżkę dzwiękową. Chodzi o to że przerobiłem film z AVI na DVD Juracick Park 3 w programie DVD2SVCD, dodałem napisy i w programie TMPGEnc DVD Author podmieniłem ścieżkę dzwiękową z stereo na 5.1. I wszysko było by ok gdyby nie to że po authoringu nie ma napisów. Wiem że można wkleić napisy do filmu na stałe, jednak wolałbym tego uniknąć. Prosze pomóżcie. :'(
|
Cytat:
POZDROWIENIA :spoko: |
Nie rozumiesz mnie, nie chodzi mi o program co wtawia napisy tylko o program do authoringu co obsługuje wtawione (nie wklejone) już napisy!!!
|
polecam ci ten poradnik sam jestem jego autorem mam nadzieje ze Ci sie przyda :)
http://www.divx.howto.pl/modules.php...owpage&pid=167 daj znac jak przeczytasz i jak cos zrobisz. Pozdro Tomi |
Fajny artykuł ale mnie nie chodzi o dodanie napisów bo napisy już mam tyle tylko że jak poddaje film authoringowi to one znikają a bez sensu jest robić dwa razy tą samą rzecz. Jednak skożystam z twojej pomocy ale w późniejszym czasie, bo mam film na DVD bez napisów i postaram się je dodać według tego "przepisu". Dzięki za pomoc.
|
|
Oczywiscie jesli CDRINFO tez chce miec taki artykul w swoich zasoba to bardzo chetnie go udostepnie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
tak że za dużo na tym ekranie nie widzę. (( |
Witajcie.
Ja mam taki problem jeżeli chodzi o authoring. Zgrałem film DVD na dysk twardy programem DVDShrink,sam film,ścieżka dzwiękowa i napisy pl.,w PowerDVD wszystko gra jest dzwięk i napisy. Następnie w TMPG-DVD Author chcę zrobić menu do tego filmu. Pozakończeniu całego procesu tworzenia i uruchomieniu tego filmu już z menu(zrobionym w TMPG-DVDAuthor) w Power DVD obraz jest,dzwięk jest a napisów niestety niema! Film nagrałem na płytkę DVD+RW i przetestowałem na odtwarzaczu stacjonarnym ale dzieje się to samo co w Power DVD? Jak można temu zaradzić? Z góry dzięki za wszelkie info:) Pozdrawiam. |
Obawiam się, że tylko poprzez zmianę programu do authoringu...
Pozdrawiam! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:45. |