![]() |
znikne³y pliki
witam wszystkich
mam taki problem, ostatnio znikne³y mi wszystkie pliki z dysku zosta³y tylko foldery i pare zdjec ktore mialem ukryte :), wczoraj zrobilem format i zainstalowalem ponownie windowsa i sterowniki jaki mi sa potrzebne, nie instalowalem zadnego innego programu, poprostu goly win ze sterami a wieczorem znowu w pewnym momencie pokazal jakis komunikat i znowu wszystkie pliki poznikaly, dostêpu do neta nie mam a pozatym mialem program antywirusowy z aktualna baz± wirusow tak ze dzialanie wira wykluczam , wiem ze moze troche namieszalem ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi ,bardzo prosze o pomoc |
Cytat:
|
napisz jaki to dysk
|
to ja tu przy okazji swoj± sprawê wcisnê: potrzebuje jaki¶ dobry program do diagnozy dysku w³a¶nie. od razu piêknie dziêkujê za podpowied¼. :)
|
komputer jest nowy ma dopiero ~3 miesiecy, i nie bylo nic podkrêcane, a dysk to Seagate Barracuda 120GB 8MB Cache, na dysku zostaly foldery tak jak orginalnie sa po wgraniu windowsa tzn uklad taki sam tylko puste w srodku (bez plikow), te windowsa takze, a windows tez sie nie uruchamia bo na starcie pokazuje takie czarne okno i cos tam pisze ze nie moze zalezc pliku.... i ze nalezy go ponownie zainstalowac, a system plikow mam fat32, bo slyszalem ze na ntfs zdarzalo sie ze cos tam znikalo ale jak sie wlaczalo scandiska to sie znowu pojawialo :)
|
moim zdaniem ponowny format c: i instalka Windy a jak to nie pomoze to inna kopia Windowsa. Co do systemu plikow polecam NTFS zakladajac ze masz XP :) polecam rowniez scandisk
napisz co sie bedzie dzialo:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:10. |