Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kapitan Pazur pomocy!!!-moja córka płacze (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kapitan-pazur-pomocy-moja-corka-placze-472/)

macgiver 05.06.2002 14:54

cze jeśli jeszcze masz ten problem a możesz sie odezwać przez net to gg 1057468 bo moim zdaniem to zrobiłeś nakładke czyli odpaliłeś setup na płytce z windowsem i poszło ,nie chce dopuszczać myśli że coś pokopałes z Partition magickiem ale odezwij sie jeśli chcesz pomocy a jak komp nie działa to pod numer tel (052) 3467433 nie martw sie bedzie ok

bgn 29.05.2002 11:43

mysle, ze nic ci juz nie wyjdzie, bo rejestr jest tak zamieszany, ze ho..ho. Niestety czeka cie chyba instalacja windowsa od nowa wraz ze wszystkimi aplikacjami ( bez formatu dysku, ale tez z instalacja aplikacji piszacych sie bo rejestru)

el kakało 29.05.2002 10:56

Cytat:

obar (29-05-2002 10:02):
napisałeś - reinstalacjia....rozumiem ze przeinstalowałeś winde a nie skasowałeś (sformatowałeś partycje)i zainstalowałeś ponownie od nowa ?..na płycie powinien byc jakiś instalshield który po odpaleniu powinien ominąć menu instalacuyjne i przejsc od razu do instalacji ... no chyba ze nie :)
Problem polegał na tym, że moja żona która nie ma zielonego pojęcia o komputerze ,pod moją nieobecność tak zamieszała, że winda nie chciała wystartować.Do tej pory nie wiem co zrobiła.Podczas uruchamiania kompa wyskakiwał komunikat ,ża windows nie może zostać załadowany.Więc nie formatowałem dysków,tylko reinstalka.Ale przy okazji za pomocą PartitionMagic zmieniłem wielkość partycji.No i niestety część plików musiałem skasować.Wśród nich także Kapitana.Jak wrócę do domu to poszukam tego instalshield.A w rejestrze jeszcze nigdy nie grzebałem, więc może być ciężko.Dzięki.

obar 29.05.2002 10:02

napisałeś - reinstalacjia....rozumiem ze przeinstalowałeś winde a nie skasowałeś (sformatowałeś partycje)i zainstalowałeś ponownie od nowa ?..na płycie powinien byc jakiś instalshield który po odpaleniu powinien ominąć menu instalacuyjne i przejsc od razu do instalacji ... no chyba ze nie :)

Fantomas 29.05.2002 09:56

Czy przy reinstalacji zostało wszystko skasowane (zwłaszcza rejestr), bo jeśli nie, to mogły w rejestrze pozostać jakieś śmieci. Wtedy z linii poleceń należy odpalić regedit (albo inny program do edycji rejestru), usunąć ewentualne pozostałości, a po tej czynności zamknąć system, uruchomić tryb dos i poleceniami scanreg/opt i scanreg/fix przebudować rejestr. Może to coś pomoże. Powodzenia.

el kakało 29.05.2002 09:33

Kapitan Pazur pomocy!!!-moja córka płacze

Witam wszystkich.Coś się stało z Kpitanem Pazurem ulubioną grą mojej 7-letniej córeczki.Przez rok wszystko było w porządku,jakieś 3 tygodnie temu musiałem reinstalować windę(używam 98SE),przy okazji usuwając w/w grę i od tamtej pory ***.Gdy wkładam płytę(orginał)opcja "instaluj" znika i pojawia się "rozpocznij grę".Zachowuje się tak jak gdyby gra była zainstalowana, a nie jest.Skopiowałem ją Clonem,próbując uruchomić ją Deamonem i nic.Szukałem jakichś pozostałości po grze ,ale nic nie znalazłem.Pomóżcie bo Kasia mnie codziennie męczy.Ratujcie mój ojcowski autorytet.Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:22.