![]() |
Serwer pocztowy
Vitam,
Takiego samego tematu się nie doszukałem więc, jaki polecalibyście serwer poczty elektronicznej (z tych bardziej zaawansowanych) ??? Pozdrawiam, Mac |
ja osobiscie mam kilka ale tylko na tym z gazety nie mam spamu, reklam i innych syfow
pozdrawiam |
|
O ile zrozumiałem to Mac chce postawić serwer poczty. Nowe konta dla tajniaków z FBI? ;)
pozdrowienia |
aha ok no to ouupss!!! sory
pozdro |
Cytat:
Myslałem własnie nad Mreak Mail Server.... |
Mac a może BatPost: http://www.ritlabs.com/en/products/batpost/ można zassać 30 dniową w pełni funkcjonalną wersję i potestować.
Osobiście nie miałem z nim do czynienia, więc nie napisze Ci nic o jego funkcjonalności, ale opis jego możliwości wygląda dość ciekawie. pozdr. |
a czy to ma byc serwer na windzie czy linuchu
bo ja obecnie zwalczam qmaila (nie gmaila zeby mi ktos od razu nie pisal bzdur) jest uważany za jeden z najbezpieczniejszych serwerów pocztowych oczywiście jak prawdziwy soft na linucha jest free problem z nim mam na razie tylko jeden - nie udalo mi sie uruchomic obslugi tls/ssl i uwierzytelniania (jezeli przy okazji czyta ten watek ktos kto bawil sie qmailem i to zrobil to prosze o odzew - z checia skontaktowalbym sie z ta osoba) |
@Majonez, ma być to na Windzie (sic!) - jutro biore sie za Mreak Mail Server i BatPost (thx @Vojtas)
Jak dopadne jakis wiekszy dysk to zainstaluje Linux'a (i tak miałem to zrobić po 6-miesiecznym "nie używaniu" go) i zobacze qmail'a... |
ja bym od razu istalowal na twym miejscu linux'a ...
a jesli juz linux to z postfix'em ... najbardzie dopracowany jak do tej pory server pocztowy :spoko: Cytat:
przesiadlem sie na niego z Sendmail'a ... i naprawde sie oplacalo ... a mialem do wyboru qmail'a ktory z rekordowymi statystykami wyslane/odebrane dzierzyl od jakiegos czasu berlo postfix jest mocny ... bardzo chetnie pomoge :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:34. |