Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Samsung TS-H552 A\B\C\D\L\U\V\Z (https://forum.cdrinfo.pl/f15/samsung-ts-h552-b-c-d-l-u-v-47266/)

Peter@Paker 29.01.2005 12:50

Samsung TS-H552 A\B\C\D\L\U\V\Z

Mam problem z nagrywarką DVD. Mianowicie przy próbie nagrania MP3 na CD-R za pomocą Nero 6 Final po nagraniu pojawił się kompunikat o błędzie danych na dysku (źle wypalone). Od tej pory moje DVD czyta tylko MP3 i filmy DVD. Płyt z danymi nie odczytuje (komputer się zawiesza). Czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie ? :nie:

tomati 03.02.2005 20:11

Cytat:

Napisany przez Peter@Paker
Mam problem z nagrywarką DVD. Mianowicie przy próbie nagrania MP3 na CD-R za pomocą Nero 6 Final po nagraniu pojawił się kompunikat o błędzie danych na dysku (źle wypalone). Od tej pory moje DVD czyta tylko MP3 i filmy DVD. Płyt z danymi nie odczytuje (komputer się zawiesza). Czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie ? :nie:

Hmm... właśnie dzwonił do mnie znajomy że również ma problem z tą nagrywarką... (a mówiłem mu: NIE SAMSUNG).
Przy próbie nagrywania w nero, wypluwa czystą płytę i prosi o czystą
płytę.. i tak w kółko. Tak dzieje się przy nagrywaniu CD-R. Jutro się do
niego wybieram i zobaczę co będzię na DVD-R.
Na stronach samsunga są do niej biosy:
jest jakiś z 21-12-2004 (TS06) - będę ją flashował, może też spróbuj?
(a w dziale download cdrinfo czystki - choć do tego modelu wyszło już 6 wersji biosów) ???

marekstan 04.02.2005 22:02

Samsung Ts-552b

Cytat:

Napisany przez Peter@Paker

:blee: niestety przed kilkoma dniami kupiłem także nagrywarkę SAMSUNG TS552B i udało mi sie wypalić aż dwie płytki. Pierwsza CD-R z mp3, natomiast druga DVD. Przy wypalaniu korzystałem z Nero 6. Po wypaleniu DVD moja nagrywarka odtwarza i nagrywa tylko płyty DVD, płyt CD-R nietety nie widzi i się zawiesza. Próbowałem ponownie zainstalować najnowsze sterowniki TS-06 niestety bez skutku. PROSZĘ O POMOC Z ROZWIĄZANIU TEGO PROBLEMU :piwo:

tomati 05.02.2005 10:53

Cytat:

Napisany przez marekstan
:blee: niestety przed kilkoma dniami kupiłem także nagrywarkę SAMSUNG TS552B i udało mi sie wypalić aż dwie płytki. Pierwsza CD-R z mp3, natomiast druga DVD. Przy wypalaniu korzystałem z Nero 6. Po wypaleniu DVD moja nagrywarka odtwarza i nagrywa tylko płyty DVD, płyt CD-R nietety nie widzi i się zawiesza. Próbowałem ponownie zainstalować najnowsze sterowniki TS-06 niestety bez skutku. PROSZĘ O POMOC Z ROZWIĄZANIU TEGO PROBLEMU :piwo:

Dokładnie ten sam objaw u znajomego (pisałem wyżej).
Wypalił jedynie trochę więcej płytek. Po mojej wizycie ustaliliśmy,
że oddajemy na gwarancję (pali i czyta wszelakie DVD+/-, nie widzi
zupełnie CD-r/rw - nawet ich nie odtwarza).
Zapodanie nowego firmware poskutkowało jedynie szybszym
zauważaniem płyt DVD po wsadzeniu do napędu.

seku 08.02.2005 15:41

To I tak nic ja wykończyłem albo sie wykończyły same 3 sztuki SAMSUNG TS552B
z czarnym panelem na czwarty dzien poszlem do sklepu i dostalem nowa ale biała i odziwo czodzi miała biosa TS-04 nagrałem TS-06 i działa bez zarzutu
a propo mam pytanie czy ktoś wie jak ustawic w tejze nagrywarce BOOK TYPE na płytkach DVD+R/RW na NERO

P_M_ 09.02.2005 13:34

CDRINFO na psy schodzi

To oczywiście podpucha ;)
Już ktoś kiedyś wspominał, że wartobyłoby się postarać i testować też inne marki napędów. Ja skusiłem się na szajsunga ts-h552b tylko dlatego, że mojemu koledze udał się dobry egzemplarz (jakiś kolo we Wrocławskim Areście mu go wcisnął). Podobało mi się jak działał. Paliło u niego nawet te obsobaczone przez wszystkich esperazy dvd-r 4x. Z moją nie jest tak różowo. Nagrywa na wszystkim, jest cicha i ma p-cav, ale znalezienie czytnika, który odczyta nagrane przez nią filmy DVD, jest prawdziwą loterią. Ona sama nie radzi sobie, szczególnie z ostatnimi 30-40 % danych.
Oczywiście poszła do reklamacji.
Na forum rpc1.org wyczytałem, że po wgraniu biosu od modelu ts-h552u działa dużo lepiej. Ale ja nie testuję. Wolałem oddać do serwisu. Szkoda płyt.

PS. Dla kolegów z Wrocławia. Serwis szajsunga jest teraz na Legnickiej 32, od nowego roku, a nie na Krzywoustego 321. To jest obok przystanku tramwajowego, pierwszego za placem 1 maja.

VIZZARD 09.02.2005 13:50

Ilość załączników: 1
Prawdziwa inwazja Samsungów :O

I to jaka!!! :sciana:

:D

Oktawian89 09.02.2005 22:35

powiem jedno moj kolega ma ta nagrywarke i i jest do ..... , ja osobiscie ma liteona 851s i chodzi jak zloto , bylem u niego chcialem sobie zgrac mp3 na dvd i lipa na nero 6.6.1.1 doszlo do 16 % i nagrywarka jakby sie zawiesila zgaslo swiatelko ze sie nagrywa i wogule nie bylo reakcji a nagrywalem na dvdrw verbatim :D
jesli chesz biegac do serwisu co miesiac kup sobe samsunga :P

Oktawian89 09.02.2005 23:07

dodam jeszcze ze windows chodzil normalnie :D wiec nie wie mczy to wina plytki czy ... jeszcze jakies przyczyny :P

Turboni 09.02.2005 23:08

tak jedna - samsung

Oktawian89 09.02.2005 23:11

ciekaw czemu SAMSUNG robi tak badziewne napedy optyczne , mialem kiedys wiele lat temu samsunga 32X i chodzil bez zajakniecia :D a te nowe typy to o kant sosny pozna ....

LED2 11.02.2005 09:26

Nie powiedzialbym, ze samsung robi szajsowate napedy. Ja poki co uzywam modelu 542 i jestem zadowolony. Zero problemow.

ed hunter 11.02.2005 09:36

Cytat:

Napisany przez LED2
Nie powiedzialbym, ze samsung robi szajsowate napedy. Ja poki co uzywam modelu 542 i jestem zadowolony. Zero problemow.

hehe! no to jest podejście do sprawy! obiektywizm całkowity! forum aż dudni od głosów ludzi mających problemy z samsungiem a tu proszę! jestem posiadaczem/jestem zadowolony/wniosek = samsung nie robi szajsowatych napędów. :bicz:

seku 11.02.2005 17:33

po wymianie 2 sztuk trzecia działa tylko jest jedno ale mianowicie DO UZYTKOWNIKOW SAMSUNGA TS552B bios TS06 czy jest mozliwa zmiana BOOK TYPE na DVD+R/RW mam NERO 6.3.1.17 bo u mnie jakoś nic nie ma takiego

jesli do niedzieli nie wynajde jak to zrobic niestety w poniedzialek pojdzie do sklepu i zakupie cos innego coz taki zywot SAMSUNGA ale dalem mu szanse

nemo1979 13.02.2005 11:47

ja mam ten model i dziala bez zarzutu. wypalilem juz pare plyt DVD i CD-r i nic sie nie dzieje. wszystko ok. i dziala nawet na sofcie TS04.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34.