![]() |
Problem z LG 4163B nie nagrywa +R
Kupilem niedawno nagrywarke lg 4163B || i jest problem z nagrywaniem plyt dvd+r (kupilem tdk, zreszta sa nawet rekomendowane przez lg ), a dokladniej to nie chce wogole ich nagrac. Ale syfiaste omegi dvd-r nagrywa bez kolopotu, podobnie jak dvd+rw (tez omega).
Odbywa sie to tak Wkladam, rozpoznaje ze +R, wrzucam dane, zaczynam nagrywac i na pierwszym % wywala ze zapis nie zakonczyl sie powodzeniem :podbite: a -R dzialaja ok +RW tez . Mam XP i Nero 6.6.0.5 Jakies pomysly :idea: co z tym zrobic? :\ |
Witam
Mam identyczny problem, z tym, że mi nagrywa +R, ale bardzo słabo. Dotyczy to płytek TDK002 (DVD+R 8x) Może przyczyna tkwi w Nero albo ASPI? Jurek |
Na razie miałem tylko problem z wypaleniem DVD-R.Podejrzewam,że wynikał on z zastosowania najtańszych płyt firmy MediaStore.Jednakże po zaktualizowaniu firmware-a do wersji LG GSA-4163B v.A102 problem zniknął.
Pozdro!! |
@Chasm
Podaj kod producenta tych TDK - sa rozne. Mozliwe, ze trafiles akurat na uszkodzona partie (( Probowales na kilku sztukach lub innych plusach? @agresorek Słabo... co masz na mysli? Testowales jakosc? DVD+R 8x (TDK002) pala sie dobrze przy fabrycznej predkosci 8x - troche gorzej i wolniej jesli wybierzemy 12x :| Wykresy tutaj: <zobacz> @Cpt.Solo Faktycznie Mediastory calkiem przyzwoicie pala sie na A102 ;) |
problem teoretycznie rozwiazany poprzez aktualizacje firmware'u do A102.
A tak na marginesie nie rozumiem czemu tak jest ze sprzet sie do domu przynosi i trzeba kombinowac zeby dzialal. Bez sensu. 8 ) |
Ty to nazywasz kombinowaniem? Poczytaj o problemach wlascicieli liteon-ow - szczegolnie modelu 1653... :\
Jesli pojawiaja sie nowe nosniki, to i oprogramowanie nagrywarki musi byc aktualizowane co jakis czas. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:26. |