![]() |
Problemy z PeCetem (Fast Writing)
hejka!
wiec tak: plytka gigabyte GA-7VAX procek: Athlon2000+ grafa: WinFast GeForce Ti 4200 64MB problem w tym, ze po zapuszczeniu systemu, laduje sie wundows i w chwili gdy ma sie pojawic pulpit winXP monitor sie wylacza w tryb uspienia... albo w biosie jak sie posiedzi chwile to tez gasnie monitor. a jak sie proboje wingorze przeinstalowac, to monitor sie usypia jak zacznie ladowac pliki do instalacji... karta w innych pecetach dziala normalnie, nic sie nie dzieje. inne karty w feralnym kompie dzialaja ok. wiec o co biega? ktos zarzucil mi haslo zebym wylaczyl Fast Writting dla grafiki, ale za cholere nie moge znalezc takowej opcji w biosie. jak ktos wie co moze byc przyczyna, albo wie jak wylaczyc ten fat writting, to czekam na posty! pozdrawiam! |
Ja mam ta sama plyte glowną. Jak wejdziesz do biosu to nacisnij ctrl+f1 to ci sie nowe opcje pojawia. Poszukaj tam jest opcja ta, tylko nie pamietam teraz gdzie dokladnie. Jak nie znajdziesz to daj znac....
|
mam tez taka sama plyte tylko ma jeszcze 2 literki za twoim oznaczeniem P-Ultra.
tak jak kolega wyzej napisal ctrl+f1 |
szukaj w Advanced Chipset Features... AGP Fast Write Support, something like that ;)
|
oka, bede probowal, ale przez telefon to nie wiem czy cos zdzialam :)
bo ja w kraku na abicie, a brat w kielcach na gigabycie... |
właśnie przeglądnąłem manuala tej płyty i lipa jakaś... nie widze tam takiej opcji nawet :|
|
no wlasnie ja tez przegladalem...
i nawet takiego cusik jak ctrl+f1 nie znalazlem :/ a co do mojego problemu... smiszne to jest bo karta siedziala w mobo juz od 2 lat i teraz nagle zaczelo sie wszytko gryzc ze soba i sypac... :/ |
Ja sie o tym dowiedzialem z Eksperta Komputer Swiata. Fajnie bo pojawia sie o wiele wiecej opcji, a co dziwne dzieki temu dopiero moglem zmienic w biosie tryb z pio na dma...
|
ja mam w instrukcji wlasnie ta kombinacje ctrl + f1 ale mobo to 7VAXP-Ultra
a moze aktualizacja biosu na mobo :> by pomogla |
bios jest najnowszy wgrany...
oka, juz znalezlismy "telefonicznie" opcje fast writting... teraz obczajmy czy cos to zmienilo... |
dobra, wylaczylem fast wriiting i sioe uruchamia pulpit atle zarabiscie wolno i kolory zmienia...
kurcze, chyba grafa do wymiany... a jak grafa do wymiany, to i mobo, a jak mobo to i procek, ram tez ;) co polecacie? ^_^ |
oj nie przesadzaj ze wszystko do wymiany :)
grafe kup i bedzie dobrze po co kompa wymieniac teraz trzeba jeszcze poczekac jak potanieje np: A64 (939) |
grafe kupie, tylko ze pci-express wszedl, wiec nie wiem czy warto inwestowac jeszcze w agp8x czy lepiej od razu w expressa...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:32. |