Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak oddzyskac utracone pliki 25gb? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-oddzyskac-utracone-pliki-25gb-47354/)

grzeniu 14.02.2005 12:05

Mozecie probowac naprawic je (te aviki) czyms w stylu avifix czy avimedic, szanse pol na pol ale probowac mozna. Inaczej pozostaje sciaganie od nowa.

nacuna 14.02.2005 09:42

Cytat:

Napisany przez Zydar
Witam wszystkich Mam nastepujacy problem usunołem przez przypadek folder emule i utraciłem wszystkie dane wiekszosc pliki video udało mi sie za pomocą Recover4All odzyskac wszystko ale 40% z nich nie działa poprawnie przycina sie albo są połaczone ze soba dwa teledyski czy mozna temu zaradzic jakis program czy coś :'( pomocy

Przylaczam sie do pytanie, bo mam ten sam problem ;/

Zydar 08.02.2005 01:31

Witam wszystkich Mam nastepujacy problem usunołem przez przypadek folder emule i utraciłem wszystkie dane wiekszosc pliki video udało mi sie za pomocą Recover4All odzyskac wszystko ale 40% z nich nie działa poprawnie przycina sie albo są połaczone ze soba dwa teledyski czy mozna temu zaradzic jakis program czy coś :'( pomocy

kodziu 01.02.2005 12:45

Moim zdaniem najlepszy progs do odzyskiwania danych to EasyRecovery Professional :)

Niezastąpiony :D

dar3cz3k 01.02.2005 11:08

czesc wszystkim, potrzebuje cos niecos do odzyskania danych z pomieszanych partycji ... jak by ktos mial moze cos (typu ACTIVE UNDELETE) bylbym wdzieczny za kontakt, stracilem ok 60 gb muzyki i niektorych kawalkow nie da sie odtworzyc sciagajac z netu ... :|

memorando 31.01.2005 15:20

Cytat:

Napisany przez nacuna
Witam wszystkich uzytkownikow forum.
W piatek 2005.01.28 niechcaco skasowalem w Total Comanderze bardzo wazne pliki - 25GB ANIME (japonskie bajki) za pomoca Shift+Delete.
Niestety nie wiem jak to oddzyskac? Probowalem juz roznymi programi i d.upa. Za pomoca PC Inspector File Recovery oddzyskalem tylko 50% z tych danych. Pozostale oddzyskalem, ale filmy nie chce dzialac czyli pliki sa do bani.
Zaznaczam, ze te pliki musialem szukac w Utracone dane, a nie Usuniete dane. Nie wiem czemu, moze dlatego ze skasowalem za pomoca shift+del.
Prosze o pomoc jak oddzyskac pozostale 50%.

o&o recovery files ale to na memorando@wp.pl pisz prośby regulamin dam ci wersje trial

Majonez 31.01.2005 13:14

Cytat:

Napisany przez nacuna
Aha masz do niego moze c.racka?

a chcesz moze :bicz:
na priv z takimi pytaniami albo do odpowiedniej wyszukiwarki

nacuna 31.01.2005 01:18

Cytat:

Napisany przez michal_zb
W takim razie polecam zmianę programu - Get Data Back odzyska oryginalną strukturę katalogów i nie będziesz musiał grzebać w każdym sektorze. Niestety progs płatny ;)

A napisz jak oddzyskac ta oryginalna strukture? Jak obslugiwac ten program.
Aha masz do niego moze c.racka?

michal_zb 31.01.2005 00:25

Cytat:

Napisany przez nacuna
Przydaloby gdybys mi powiedzial co i jak?
Aha chcialem dodac, ze normalne "Oddzyskaj skasowane pliki" nic nie daje. Nie znajduje mi tych plikow. Zas jak klikne w PC Inspector File Recovery "Znajdz utracone dane" i po ok. 45-60min pokazuje mi mnostwo sektorow, a w nich anime, mp3 itp. Niestety czesc z tych oddzyskanych anime da sie odtworzyc, a czesc sie nie odpala.
CO ROBIC?

W takim razie polecam zmianę programu - Get Data Back odzyska oryginalną strukturę katalogów i nie będziesz musiał grzebać w każdym sektorze. Niestety progs płatny ;)

M@X 31.01.2005 00:25

Directory Snoop - ok. 90% skutecznosci!

marynarz 30.01.2005 23:58

Ja uzylem Get Back Data for FAT (jest tez dla NTFS) i odzyskalem 98% z prawie 8GB.
Reszte naprawilem torrentem :)

nacuna 30.01.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez michal_zb
Popatrz w ustawieniach zapisywania PC Inspector File Recovery. Miałem podobny problem - odzyskane filmy nie działały, ale potem coś pogrzebałem, tu włączyłem, tu wyłączyłem i potem jak je drugi raz odzyskiwałem to już działały ;)

Przydaloby gdybys mi powiedzial co i jak?
Aha chcialem dodac, ze normalne "Oddzyskaj skasowane pliki" nic nie daje. Nie znajduje mi tych plikow. Zas jak klikne w PC Inspector File Recovery "Znajdz utracone dane" i po ok. 45-60min pokazuje mi mnostwo sektorow, a w nich anime, mp3 itp. Niestety czesc z tych oddzyskanych anime da sie odtworzyc, a czesc sie nie odpala.
CO ROBIC?

michal_zb 30.01.2005 23:05

Cytat:

Napisany przez nacuna
Za pomoca PC Inspector File Recovery oddzyskalem tylko 50% z tych danych. Pozostale oddzyskalem, ale filmy nie chce dzialac czyli pliki sa do bani.

Popatrz w ustawieniach zapisywania PC Inspector File Recovery. Miałem podobny problem - odzyskane filmy nie działały, ale potem coś pogrzebałem, tu włączyłem, tu wyłączyłem i potem jak je drugi raz odzyskiwałem to już działały ;)

Air 30.01.2005 23:00

Cytat:

Napisany przez nacuna
Eh problem w tym, ze ten program jest platny. SCiagnalem wersje ze strony producenta i jest to demo. Niestety demo nie chce przywrocic tylko pokazuje jakie sa pliki i tyle.
Moze masz full wersje lub 'cos' ;) co mi pomoze przywrocic te pliki? ;)

Na Twoim miejscu zacząłbym ściagać anime od początku. To będzie najprostsze. Easyrecovery najprawdopodobniej i tak nie pomoże. Skasowałem kiedys 2 sezony X-files i ten program znalazł pliki z przed dwóch lat a filmu skasowanego przed 10 minutami nie widział.

DreamCrusher 30.01.2005 22:41

Cytat:

Napisany przez nacuna
Eh problem w tym, ze ten program jest platny. SCiagnalem wersje ze strony producenta i jest to demo. Niestety demo nie chce przywrocic tylko pokazuje jakie sa pliki i tyle.
Moze masz full wersje lub 'cos' ;) co mi pomoze przywrocic te pliki? ;)

najlepiej sciagnij ten program mulem albo torrentem, tylko pamietaj zeby nie zapisywac nic na dysku z ktorego chcesz odzyskac dane, bo zmniejszasz sobie szanse

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58.