![]() |
mam dokladnie ten sam problem (( tylko ze juz nie wystepuje u mnie ten niebieski ekran tylko sam restart - u mnie nagrywanie dochodzi tylko do kilku procent , to sie dzieje tylko na drugim kanale ide gdy tam podpiolem HDD to przy kopiowaniu na niego tez wystepował restart
|
|
ok udało msię zatrzymac ten niebieski ekranik:) i nawet nie spaliło mi płyty bo nagrało się 100% i dopiero padł. Tak więc na niebieskiem ekraniku było cos tam o sprawdzeniu sterowników itp itd. to wszystko jest ok. A co do kodu to jedyne cyferki jakie się tam pojawily to:
***STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x805371AE, 0xF3550AD4, 0x00000000) A blaszak:) wygląda tak: AMD Duron 901 MHz, 256 MB RAM, Win XP Prof. (wiecej danych nie mam bo to komp i problem sąsiadki i wiem tyle co powiedziała). |
to co pisałem w innym poście wyłacz automatyczny restart po błedzie i zapisz to co się pojawi na piknym niebieskim tle a next poszukaj po kodzie błedu bo to wcale nie musi być ram zwalony (ale jest to dosyć prawdopodobne ze to jest winowajca)
BTW podawaj zawsze więcej danych nt zawartości blaszaka |
Blad pamieci RAM. Ktorys z modolow RAMu jest uszkodzony i to wlasnie on powoduje restart i komunikat.
Wymien kosc na inna lepsza i sprobuj ponownie. Ps: co to jest SKOA? |
Problem z kompem czy nagrywarką?
Witam. Mam taki problem (przeglądałam forum, ale moze coś pominęłam, wiec jeśli się powtarzam to przepraszam). No więc, chodzi o to, że nagrywarka pali mi płyty w większość przypadków. Nagrywarka to Lite-On LTR-48246K (zainstalowałam SKOA), nagrywam Nero 6. I jest tak dochodzi sobie powiedzmy do 60% i automatycznie wyłącza mi kompa - z tym, że przed jego ponownym uruchomieniem pokazuje się niebieskie tło i kupa białych napisów, których niestety nie mogę doczytać bo szybko to znika - ale jest tam coś o zrzucaniu pamięci fizycznej. Nie dzieje się to jednak za każdym razem, ale najczęściej. Z góry dziękuję za jakieś rady.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58. |