![]() |
Kontrolery hosta USB HI-SPEED 2.0
Po podłączeniu mojej nagrywarki do komputera (zewnętrznej) pojawia się napis w chmurce, że nagrywarka pracowałaby znacznie sprawniej gdyby w komputerze był zainstalowany kontroler hosta USB HI-SPEED 2.0, a którego nie ma.
Nie wiem jakie rzeczywiście ma to znaczenie dla poprawnego działania nagywarki, skąd wziąć taki kontroler, gdzie go zainstalować itp. |
1. to czy masz kontroler usb2.0 na płycie to zalezy tylko od modelu płyty
2. jesli masz takowy lub masz dodatkowy kontroler w slocie pci i nie pracuje on w trybie 2.0 tylko jako 1.1 to trzeba by tak w wypadku winxp zapodac serwis pack'a od m$ 3.dla wypalarek cdrw na luzie wystarcza usb1.1 |
w przypadku windowsa XP trzeba SP2 żeby funkcjonowało USB2.0
można jeszcze robić przekręty ze sterownikami ale to mało komu się udaje ( ja mam xp bez żadnego SP i mam usb 2.0- ale trzeba było trochę sie pomęczyć ;) ) na innych systemach raczej nie ma problemu z usb2.0 Ale tak jak koledzy wspomnieli płyta gł. musi obsługiwać ten standard |
Cytat:
a nie było sterowników do tego USB 2.0 razem ze sterami do płyty? ja sobie wsadziłem kontroler 2.0 NEC'a , był ster i nie potrzeba SP2 (ale mam) |
Cytat:
a w katalogu usb2.0 plik txt z linkiem do microsoftu ;) |
Mam MPEG4 GRABBER, Kiedy go instaluję winxp sp1 iformuje mnie,że urządzenie
wykorzystuje port USB-HI SPEED.Każe mi odłączyć grabbera i włączyć go w port oznaczony tłustym drukiem, ale w rozwiniętym menu nie ma żadnego portu zaznaczonego takim drukiem. Moja płyta główna to ASUS A7V8X-X z 6 portami USB 2.0. Jak się dowiedzieć,że moje porty USB to także HI SPEED. |
POMOCY!!!. Czy nikt naprawdę nie jest mi wstanie poradzić w sprawie portu USB-HI
SPEED? To chociaż czy szybkość transmisji danych przy przechwytywaniu danych poprzez port USB 2.0 w wielkości 748KB/sec to prędkość jaką otrzymuje się poprzez USB-HI SPEED czy też jest to prędkość standardowa? |
Maksymalna przepustowość interfejsów USB :
1.0 - 1,5 Mbps 1.1 - 12 Mbps (full speed) 2.0 - 480 Mbps ??? |
Cytat:
|
Kontrolery hosta USB HI-SPEED 2.0
Cytat:
miałem ten sam problem przy podłączeniu czytnika kart pamięci tzn. po podłączeniu czytnika wyskakiwał komunikat że "urządzenie pracowałałoby znacznie sprawniej gdyby w komputerze był zainstalowany kontroler hosta USB HI-SPEED 2.0, a którego nie ma." Okazało się że trzeba po prostu włączyć tą funkcję w biosie płyty, było domyślnie wyłaczone, płyta asus, win xp sp2 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:04. |