Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Wszechmocny NERO (https://forum.cdrinfo.pl/f13/wszechmocny-nero-47365/)

baiano 31.01.2005 02:14

Wszechmocny NERO

Witam!

Słyszałem że aby przerobic film z DIVX lub AVI albo XVID do DVD potrzebny jest tylko NERO. Czy to prawda jesli tak to jak to uczynic za pomoca tego programu.

baiano 31.01.2005 11:32

i jak jest ztym całym nero

Air 31.01.2005 12:56

Źle słyszałeś lub źle zrozumiałeś intencje autora.

Myślę że chodziło o to żeby odtwarzać divx czy xvid na stancjonarce. W tym przypadku rzeczywiście potrzebujesz Nero, nagrywarke DVD i oczywiście DVD stacjonarne które obsługuje pliki divx, xvid + txt.

scub 31.01.2005 13:10

MOŻNA tylko nie wiem jaka jakość jest p1.otwierasz nero smart
wybierasz zakładkę dvd
następnie ikonę foto i video
następny krok - twórz włąsne dvd video
z menu po prawej wybierz opcję dodaj plik video
w nowym oknie zaznacz folder w którym są pliki które chcesz przerobić
możesz zaznaczyć kilka naraz
jakbyś czegoś nie wiedział pytaj :) :) :)
4569204

baiano 31.01.2005 17:44

Też już doszedłem do tego. Jest jeszcze małe ale - "DVD-Video Plug-in" skąd można je pobrać? Oprócz oczywiście strony nero gdzie są za 30dolców.

Mam wersje Nero 6.6.0.0

____

Mam jeszcze jedną sprawę. Chodzi o kopiowanie filmów.
Robie tak że zgrywam film na HDD Shrinkiem. Potem nagrywam to Nero ale jest taka kwestia że praktycznie każdy w ten spoósb nagrany film tnie się w około 4 -5 w czasie filmu. I to w momencie gdzie wypada nowy rozdział. Film w tym momencie się zatrzymuje i dopiero po około 15 sekundach idzie dalej.

Jak to znaparawić. Ma ktoś jakąś receptę?

qfir 31.01.2005 18:27

Cytat:

Napisany przez baiano
Też już doszedłem do tego. Jest jeszcze małe ale - "DVD-Video Plug-in" skąd można je pobrać? Oprócz oczywiście strony nero gdzie są za 30dolców.

Mam wersje Nero 6.6.0.0

____

Mam jeszcze jedną sprawę. Chodzi o kopiowanie filmów.
Robie tak że zgrywam film na HDD Shrinkiem. Potem nagrywam to Nero ale jest taka kwestia że praktycznie każdy w ten spoósb nagrany film tnie się w około 4 -5 w czasie filmu. I to w momencie gdzie wypada nowy rozdział. Film w tym momencie się zatrzymuje i dopiero po około 15 sekundach idzie dalej.

Jak to znaparawić. Ma ktoś jakąś receptę?

ad.1.
poszukaj na emule (tam jest prawie wszystko)

ad.2.
sproboj nagrac plyte mniejsza predkoscia

baiano 31.01.2005 18:35

nagrywam X4 - za szybko?

A może masz takie pluginy to bysmi je mógł przesłać albo może widziałeś gdzieś cos takiego na torrencie?

Czy mge przegrac film ale razem z menu za pomoca shrinka i nero? Jak to zrobić?

medyk72 31.01.2005 19:57

wtyki video nie szukaj na emule - jest już w NERO - przynajmniej w 6.3.0.0 wystarczy wpisać nowy klucz - ktory kosztuje 30 dolców... hehe. Nie wiem czy u ciebie zaskoczy - u mnie chodzi 1A4C-0800-0000-1278-3505-3952, a jak nie - to szukaj KEY do plugina video - bo na 90 % on jest na płycie instalacyjnej - tylko trzeba go uaktywnić :)
A przeróbka DIVX na DVD przy pomocy Nero -nie wiem czy najlepiej ale chyba najszybciej - Winavi video converter (możesz wtedy nawet nalepić napisy na film- poszukaj na forum - Jerry to ładnie opisał), potem w Nero klikasz tworzenie DVD i dodajesz plik .vob utworzony przez Winavi. Ja wybieram średnią jakość w Winavi i udało mi sie upchać 3 filmiki na 1 płytke (mam mały telewizor więc nie widze specjalnych niedogodności) W Nero utworzysz też menu i możesz zrobić rozdziały każdego z filmów. Powodzenia.

qfir 31.01.2005 20:09

Cytat:

Napisany przez baiano
A może masz takie pluginy to bysmi je mógł przesłać albo może widziałeś gdzieś cos takiego na torrencie?

tak sie sklada ze mam ten plugin (o ile to jest ten), wazy 232 KB. Zglos sie po niego na gg.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03.