![]() |
Cytat:
|
ja mialem podobne problemy, gdy przekladalem 'podzespoly' do innej obudowy.. okazalo sie, ze mobo zwiera w ktoryms miejscu z obudowa i komp nie chodzil stabilnie, zawieszal sie, wysypywal, nie wstawal itp.
pozdro ;) |
Cytat:
;) |
Juz mi sie wszystko pogibalo, takie rzeczy wypisujecie:D
Po zmianie MoBo - to jest normalne, ze XP nie chce wstac! Albowiem: -nowe MoBo - nowe sterowniki, nowe urzadzenia - nowy komputer, XP tak ma. Ew. moze wstac jak ma ten sam chipset, co zdaje sie w twoim przypadku nie ma miejsca. Klonowanie dysku - toc to jest powielenie wszystkiego co na dysku jest razem ze sterownikami! Wiec jak po zmiane MoBo mozna ze sklonowanego dysku podniesc system I uwaga: po klonowaniu dysku, trzeba sklonowana partycje (dysk) uaktywnic! i unhidnac :D bo jest ukryta i nieaktywna. I co ma do tego NTFS albo Fat?? nie qumam. |
Cytat:
|
w przypadku xp zmien partcje na ntfs, powinno pomoc, ale ymiana plyty to jednak powazna operacja zmieniasz wszystkie ustawienia wszystkie przerwania, system jest tylko systemem i ma prawo zwariowac, a moze sie nie wiesza ale probuje wszystko odtworzyc i potrzebuje na to bardzo duzo czasu
|
NIe zawsze tak jest i nie ma na to reguły - czesto sie uruchamia a czasem wymaga naprawy/reinstal.Ja przenosiłem 2 systemy na nowy HD i jeden działa super a na drugim kłopot z licencj± ale udało się reanimować.
|
jesli chodzi o XP to on juz tak ma..........konkretniejsza zmiana sprzetu i dupcia, nie uruchomi sie normalnie ani nie pomoze zaden inny tryb
mobo to jeszcze zrozumie ale mnie czekala ponowna instalacja po zmianie HDD, na ktory zostala przeniesiona poprzedna partycja systemowa - obled |
Po zmianie mobo system nie startuje
dlaczego po wymianie płyty głłównej system sie nie uruchamia ?
XP wywala jaki¶ bł±d ME się wiesza i koniec tryb awaryjny nie pomaga itd wymagana ponowna instalacja systemu, w przypadku XP naprawa pomaga... ---- Zjawisko zaobserwowane przy zmianie ASRock K7VT4-4X na ASRock K7Upgrade880 oraz ECS K7S5A na ASRock K7VT4-4X |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:40. |