![]() |
Server SQL pare pytan ??
Mam oprogramowanie dla firm Insert GT w jego sklad wchodzi subiekt gt, rachmistrz gt i rewizor gt oprogramowanie do pracy wymaga postawienia servera SQL i mam pare pytan na czym i na jakiej wersji najlepiej go postawic, jak go skonfigurowac - chodzi mi o to zeby dodac uzytkownika i haslo.
wlasnie ssam MS SQL Server 2003 Enterprise - dobre to jes ?? nigdy tym sie nie bawilem i dlatego takie moje pytania. |
Ja bym naTwoim miejscu zainstalowł normalnego mysqla (takiego jaki jest w krasnalu) i masz skokój, po co Ci jakaś kobyła od m$
|
wlasnie dlatego sie pytam co i jak i czym najlepiej to ugryzc :)
|
Poczytaj opisy programów, z jakim SQLem współpracują.
Co do MSSQL - to masz różne wersje. Niektóre chodza tylko pod określoną wersję Windowsa, inne są 120dniowe. |
@Turboni ale instalując Subiekta GT serwer SQL sam Ci się automatycznie instaluje, jak wybierzesz wersje serwerową a nie kliencką.
|
MSSQL dobry jest, ale po co Ci taka kobyła to zastosowań korporacyjnych... Ja bym Ci poradził tak jak Gallus, tzn. mySQL'a + Krasnal Serv'a i wystarczy:D
http://www.krasnal.tk/ @Turboni, po co 4 razy ten sam post wysłałeś? |
Najlepiej wejdz do Subiekta jako "Szef" on jest administratorem i nie powinno być hasła. A czy masz już stworzone jakieś bazy podmiotu na nim ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ok juz nie wazne :D
udalo mi sie uruchomic i wszystko chodzi :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08. |