![]() |
LiteOn 1653->1673
Witam - czytam Wasze forum, ale nie pisałem ;) Za to skorzystałem jakiś czas z temu z rad (czyli instrukcji) jak przerobić 401 na 411, udało się:) po czym... wróciłem do 401, bo irytowała mnie wyraźnie gorsza jakość nośników "-R" (więcej trafiało do kosza, nawet firmowych). :ysz:
Od dobrych kilku tygodni jestem posiadaczem LiteOn'a 1653 i poza jednym zgrzytem (nie chciał czytać oryginalnej płyty DVD "Oszukać Przeznaczenie" cz. I - dźwięk drapania tylko się wydobywał :smutny: ) - to sprawuje się OK:) A wątek jest po to, że jako że często nagrywam DVD+RW, to przydałoby się nagrywanie nie tylko 4x, ale i 8x :cool: Na razie wgrałem najnowsze firmware CS09 - od razu więcej nośników normalnie widzi. Co do przeróbki, to rozumiem, że chipsety są te same, to chyba (przynajmniej teoretycznie) się da -> ale... czy ktoś nad tym pracuje? Byłbym wdzięczny za info - i z góry przepraszam, jeśli taki wątek był: szukałem, ale poza szczątkowymi i niekonkretnymi informacjami nic nie znalazłem.:) Pozdrawiam:) |
To se nedaje.
Litek 1673 należy do rodziny produktów 3S-7 (a 1653S do 3S). Nie można crossflashować pomiędzy rodzinami bo są różne hardware-owo. PS. Właściwie ten temat powinien być dziale "ogólnie o DVD" Pozdrawiam |
Przyjacielu... zastanow sie czy Ci sie to oplaca... wyzylowac laser z x4 na x8 dla plyt RW :blee: chyba ze zmieniasz palniki co pol roku i nie dbasz zbytnio o sprzet. Przeciez przy nagrywaniu plyt RW przy tak duzych predkosciach to ta optyka siadzie zanim sie obejrzysz... to tak moim skromnym zdaniem.
(nie opieralem sie na zadnych dokumentach ani testach ani doswiadczeniach... czysta intuicja to podpowiada ;) ) |
artoor
w dzisiajszych czasach, naped dvd po roku uzytkowania to historia |
Cytat:
Pozdrawiam! |
czyli wynika z tego ze nagrywarke 1633 nie da sie przerobic na 1673 ? - jezeli tak to sie zawiodlem bo czekalem na to
Wiec w takim razie zostaje mi przerobka 1633 na 1653 (CS09 - patched - crossflashing). A tak propo to czyn ten bios ma juz opcje aby odczytywac plyty predkoscia x12? |
Cytat:
I nuda zacznie doskwierać :idea: Zawsze jeszcze można na 1213 :> :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:44. |