![]() |
Cytat:
Występujesz na forum jako: yahol` , a wcześniej jako: yahol gość Yahol niezarejestrowany ( jeśli mnie pamięć nie myli) i dlaczego gdzie indziej ma być inaczej? ;) edit: z moim nazwiskiem występuje 2 oficerów i 1 tajny ale imiona inne :) |
Mam problem decyzyjny :D
Wystepuje na tej liscie dwa razy! -raz jako "oficer sluzb" :D czyli -00- -drugi jako "tajny :D (dobre - tajny, trzeba miec poczucie humoru) wspolpracownik"-0- No i nie moge sie zdecydowac. Powinni chyba stworzyc dla mnie nowa liste, tylko q...a tajna :D przynajmniej w necie tajna :D Ps; dla mnie to brednie. 99% solidarnosci mialo kontakty ze sluzbami, a teraz szukaja kto nie mial, tacy to sa najbardziej podejzani :D |
Cytat:
|
Co prawda nigdy bym sie tego nie spodziewal, ale kolejny raz po klesce AWS zgadzam sie ze Stefanem Niesiolowskim.
Niewatpliwie do zalet tej listy nalezy to ze rozruszala IPN. Niesty sam fakt pojewienia sie takiej listy ma moim zdaniem negatywny skutek spoleczny. Trzeba pamietec ze nie wszyscy maja do siebie ten dystans o ktorym mowil jeden z gosci i nie mozna kompletnie zapomniec o tej liscie i mowic ze to nie ta ktora wyciekla z IPN bo zmieniona, a nawet orginalna nie jest jakas jednolita lista tylko spisem wszystkich ktorzy maja teczki (zreszta i tak nie wiedomo jak przelozyc imie i nazwisko na rzeczywista osoby, bo imie i nazwisko nie wyznacza jednoznacznie osoby). Takze Wildstein puscil baka i niestety czesc ludzi ktora nie umiala go uniknac musi go teraz wachac. |
Lista już żyje własnym życiem i się powiększa o kolejne nazwiska. Słyszałem, że ci bez zer to mieszkańcy Ślązka. :P
|
śmiać mi się chce, jak widzę próby zdyskredytowania tej listy w mediach :D
komuś chyba bardzo na tym zależy.... :P |
ogdaliscie program "Co z ta Polska?" - ostre spieci bylo miedzy Olbryskim a Wildsteinem...byla tam rozmowa wlasnie o tej liscie i mowili ze wielu ludzi traktuje ta liste jako liste ubeków(co oczywiscie jest nie prawda). Mnie to troche dziwi ze ludzie przywazuja do tej listy tak duza wage rozumiem ze jest zainteresowanie, ale mowiono w programie ze ludzie to czytaja i jak siebie tam znajda to chodza ze spuszczona głowa i sie wstydza pokazac na ulicy. Moim zdaniem to jest duza nadinterpretacja zawartosci tej listy...ludzi o takich samych nazwiskach jest mnostwo..chyba ze sa bardzo rzadkie. Moje nazwisko i imie mojego taty wystepuje trzy razy, ale jakos sie tym nie przejoł..ja go namawiam aby zlozyl podanie o wglad do teczki jesli takowa posiada..bo sam jestem ciekawy,..duzo ludzi traktuje ta liste jako smieszna zabawe szukaj siebie i znajomych...
P.S.Ludzie ktorzy naprawde mieli cos wspolnego z opozycja czy SB to chyba o tym wiedza.. |
W morde myślałem że znajdę mojego starego bo był I sekretarzem więc też na pewno ma coś za uszami, ale jeśli to prawda że lista jest tylko z terenu centralnej polski to jeszcze będę musiał poczekać na kolejne regiony. A swoją drogą jężeli obejmuje ona centralną Polskę i jest tam 240 tyś. nazwisk z czego niech 80% znajduje się tam słusznie to ilu UBeków :matrix: i kapusiów :telefon: było w całej Polsce, aż strach pomyśleć ilu człowiek spotkał w swoim życiu. ???
|
Cytat:
|
Wogóle tam są tylko imiona i nazwiska, a jak sie ktoś chce upewnicz czy o niego chodzi to musi się zgłosić do IPNu :)
|
Jeżeli ktoś chce to może zassać odemnie przez torrenta :)
Kod:
http://members.lycos.co.uk/xplink/Lista.Wildsteina.zip.torrent |
no mnie też tam nie ma :D a co do linków to nadal nie ma szans sie tam dostać...
|
Wczoraj słyszałem że ta lista obejmuje tylko osoby z regionu Warszawy.
|
... dokładnie, to tylko sygnatury teczek i półek na których leżą :wow:
|
Ja tylko zanznacze, ze jakbyscie ogladali/sluchali wypowiedzi ludzi z IPN to byscie wiedzieli, ze na tej liscie nie ma informacji kto byl tajnym wspolpracownikiem czy etatowym oficerem tylko to sa numery akt...
jedno "0" przy sygnaturze akt - etatowy oficer dwa "0" przy sygnaturze akt - TW, Tajny Współpracownik to bzdura... to jest tylko numer akt (np: w ktorym wojewodztwie zalozono teczke) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18. |