![]() |
jaką nagrywarkę
prosze o pomoc i sugesyie bo nie wiem na jaka nagrywarkę się zdecydowac.
najbardziej podoba mi się NEC 3520A ale LiteOn SOHW-1653 teą jest niezły a na dodatek znalazłem jeszcze bardzo interesujący napęd Toshiba SD-R5372 . Co myślicie bo juz chciałem zaopatrzyć się w tego Nec'a ale wiadomo liteon to przodująca marka a z drugiej strony ta toshiba jest interesująca chociaż narazie jeszcze nie widziałem o niej żadnych opini więc nie mam porównania. Za wszelkie porady DZIĘEEEEEEEKI i pozdro |
Cytat:
" ... a lato było piękne tego roku" :czytaj: Wejdź na cdrinfo.pl - to może oczy ci się otworzą :O I może zobaczysz testy tej Toshiby I kilku innych napędów :czytaj: Tu raczej: Fani LG krzykną: LG! Fani Liteona krzykną: Liteon! Fani Neca krzykną: Nec! Fani Plextora krzykną: Plextor! Fani Pineera krzykną: Pioneer! Fani BenQ krzykną: BenQ! I tyle się dowiesz Poza tym takich tematów jest w cholerę I prowadzą donikąd albo ku zamknięciu :gerda: Więc standardowo: cdfreaks.com i cdrinfo.com I oczywiście standardowo :glaszcze: :czar: |
@VIZZARD
jak zwykle trzymasz fason P.S. szkoda ze nie mam netu w domu :( |
Ja tez czytałem wiele testów, porównań, opini.........tez sie zastanawaiałem jak TY bo kasa na ulicy nie lezy, ale wybrałem NEC3520a i jak narazie - bez zarzutu.
G |
Cytat:
:mruga: To sobie załóż! :taktak: :D |
a ja jestem fanem Liteona i KRZYCZĘ BeneQ (tak do kompletu :P )
|
Cytat:
W przyrodzie zawsze znajdą się jakieś wynaturzenia :> :mruga: |
Ten nec mi się naprawdę podoba ale czytałem jak się wypowiadali urzytkownicy że kiepsko czyta porysowane,kiepsko nagrywa CD-R,jest głosny i nie nagrywa z maksymalnymi prędkościami ale inni mówią że to wina biosu bo to pierwsza wersja i wogóle jak będą nowsze napewno błędy znikną.
Po drugie straciłem wiarę w firmę liteon co oni teraz produkują ,nagrywam u znajomego płytkę CD-R i przynoszę do siebie to mój dvd ma problemy z jej zobaczeniem a co dopiero z np. skopiowaniem i jeszcze cholernie głosne,po co zresztą robić takie napędy52x32x52,czy są takie płytki CD-RW i czy osiągną one max prędkość przy nagrywaniu cd-R. mam lietona 40x24x48 i ona jest suppper,natomiast te nowe to jakiś kwas. No i do thoshiby to mam porównanie tylko do ich wcześniejszych produkcji dvd i nie zauważyłem jakiś nieprawidłowości,a zreszta jeszcze nie widziałem żadnych opini na temat tego napędu więc sorry , ale wystarczy spojżeć na specyfikację od razu wybija się ponad nec'a a co dopiero lietona. to narazie tyle jak jeszcze coś znajdziecie ciekawego to piszcie dzięki i pozdro |
Cytat:
BeneQ do testów przed a Liteon do testów po. A to już zboczenie. :D |
Ja proponuje dobra kupic zeby zaraz po zamontowaniu nie okazalo sie ze jest zepsuta lub sa problemy z nagrywaniem :niepow:
|
Cytat:
a dialog - jakos nie chce przyjsc :( a czekam z niecerpliwoscia na DSLa :tak!: |
Cytat:
:czytaj: :> |
Cytat:
Jacyś inni dostawcy, sieci blokowe, itp. :idea: |
Cytat:
|
To masz podobną sytuację jak ja. Tylko że ja mieszkam na wsi. Telekomuna powiedziała: "Nie ma fizycznej możliwości podłączenia neostrady/SDI" a przez modem to nie mam zamiaru się łączyć. A z radiówki wyskoczyli, że musi być minimum 30 podpisów. Weź tyle wychacz w miejscu w którym jedynym łączem ze "światem" jest kościół, Radio Ojca Tadeusza i PKS. :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:32. |