![]() |
Nie można wykasować cd rw
nie mogę wyczyścić płyt cd rw , albo pokazuje się info że nie może "recovery TOC" albo error fixing czy coś w tym rodzaju. Nagrywarka Khypermedia DVD RA/CD RW 8x/4xdvd
full erase także nic nie daje, hmmm, co robić, nie jestem dobry akurat w temacie nagrywarek |
... może innym programem (nero, clone, alcohol)
|
albo plytka niestety padla
|
ja miałem tak niedawno z płyta dvd-rw, gdy w czasie nagrywania za mocno podkręcony komputer przewrócił się. poradził sobie Alkohol w trybie pełnego kasowania.
|
Ja kasuje w Alcohol 120% bo gdy kasuje w Nero 5 to jakis blad mi wyskakuje. Dlatego :serdusz: ALCOHOL 120% THE BEST :serdusz:
|
thx; :)
płytę dvd rw moge wykasować (używam Nero), ale zwykłej cd-r już nie. Próbowałem także cdmate i full erase, płytka wyglądała na czystą po tym procesie, ale kiedy próbowałem potem nagrać na niej cokolwiek wyskakiwał błąd i info, że płytka nie jest czysta... Kasowanie w locie cd-r nie jest możliwe w Nero... :ja_chce: :ja_chce: |
Cytat:
|
tak, pomylilem się cd rw,
|
Cytat:
|
Alcohol 120% i jest tam opcja przy kasowaniu
"ignoruj błędny TOC" < włącz to i musi skasować chyba że płytka padła ... |
racja....alcohol musi sobie poradzic, a jak nie to płytka do kosza....
|
Problem z instalacja Win XP professional +SP1
mam takze problem z instalacja WIn XP prof +SP1, po sformatowaniu dysku, załaczeniu płyty z Windowsem, uruchamia mi sie setup, agreement (mam wersję EN) niebieski ekran etc, mam do wyboru F8 - akceptacja i ESC odmowa akceptacjii. Dziala tylko ESc, wciskając F8 niic się nie dzieje - a setup powinien ładować system, jestem zmuszony przerwac instalacje ESc, bo F8 w tym przypadku nie działa, co jest? drivery wczesniej sie załadowały a poza agreement nie może ruszyć?
Dzięki za ew odpowiedzi... |
staszekgra... jak rozpoczynasz nowy wątek, to rób to w nowym Topicu w odpowiednim dziale.
jeśli chodzi o "niekasowalne cdrw" to moźna także póbować SuperBlank ...: http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191034710 |
staszek może Ci klawisz F8 padl ?? :D:D:D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:17. |