Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   nagrywarka dvd, doradzcie prosze (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarka-dvd-doradzcie-prosze-47559/)

Dante83 03.02.2005 13:14

nagrywarka dvd, doradzcie prosze

witam jak w temacie zamierzam kupic nagrywarke dvd wiem ze juz bylo o tym i dlatego pytam bo chciałem kupić LiteOn 1653S ale sie naczytałem ze ma problemy z dvd-r a głównie zalzy m ian nagrywaniu gier na PS2 i kopiowaniu filmów dvd . Wiec niewiem co poczać moze kupic NEC 3520A albo LG GSA-4163B lub tez ASUS DRW-1604P czy moze DVD-RW DL BenQ 1620 albo najnowsze dzielo LiteOn SOHOW-1673S czy Pioneer DVR 108. I jeszcze jedno mnie trapi jak mój sprzęt da sobie z tym rade celleron 466 i 320 ramu. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

ed hunter 03.02.2005 13:23

co do nagrywarki to wszystkie mają swoje za i przeciw, no ale Czytałeś.

co do celka 466 to jeśli chodzi o nagrywanie powinien pociągnąć, ale przy zmniejszaniu filmu to się będzie ciągneło trochę :blee: .

VIZZARD 03.02.2005 13:36

Cytat:

Napisany przez Dante83
witam jak w temacie zamierzam kupic nagrywarke dvd wiem ze juz bylo o tym i dlatego pytam bo chciałem kupić LiteOn 1653S ale sie naczytałem ze ma problemy z dvd-r a głównie zalzy m ian nagrywaniu gier na PS2 i kopiowaniu filmów dvd . Wiec niewiem co poczać moze kupic NEC 3520A albo LG GSA-4163B lub tez ASUS DRW-1604P czy moze DVD-RW DL BenQ 1620 albo najnowsze dzielo LiteOn SOHOW-1673S czy Pioneer DVR 108. I jeszcze jedno mnie trapi jak mój sprzęt da sobie z tym rade celleron 466 i 320 ramu. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

TUTAJ masz jeden model :czytaj:

A TU drugi :czytaj:

Wybór jest trudny :idea:

Ale ja stawiam na drugi model :taktak:

:sciana: :glaszcze:

:gerda::banan2::gerda:

ed hunter 03.02.2005 13:39

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
TUTAJ masz jeden model :czytaj:

A TU drugi :czytaj:

Wybór jest trudny :idea:

Ale ja stawiam na drugi model :taktak:

:sciana: :glaszcze:

:gerda::banan2::gerda:

ale ten z zapisem DVD-V? 8 )

VIZZARD 03.02.2005 13:45

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ale ten z zapisem DVD-V? 8 )

Dokładnie ten! :tak!:

:spoko:

Dante83 03.02.2005 14:00

Panowie naprawde prosze o porade czytałem te tematy w każdym tylko testy testy albo jak ktoś pisze to tyczy sie to płyt dvd+r. Załozylem ten temat ze wzgledu na komp jakim dysponuje oraz prosze o porady osób które wypalaja dvd-r i maja styczność z PS2. Jestem raczkujący jeśli chodzi o nagrywarki!!! wiem ze krew was zalewajak n-ty raz udzielacie odpowiedzi tez tak mam (na forum tv-sat) doprawdy wystarcza 2 zdania która z tych nagrywarek najlepiej radzi sobie z dvd-r oraz dvd-DL. pozdrawiam wszystkich

VIZZARD 03.02.2005 14:12

Cytat:

Napisany przez Dante83
Panowie naprawde prosze o porade czytałem te tematy w każdym tylko testy testy albo jak ktoś pisze to tyczy sie to płyt dvd+r. Załozylem ten temat ze wzgledu na komp jakim dysponuje oraz prosze o porady osób które wypalaja dvd-r i maja styczność z PS2. Jestem raczkujący jeśli chodzi o nagrywarki!!! wiem ze krew was zalewajak n-ty raz udzielacie odpowiedzi tez tak mam (na forum tv-sat) doprawdy wystarcza 2 zdania która z tych nagrywarek najlepiej radzi sobie z dvd-r oraz dvd-DL. pozdrawiam wszystkich

Opinie są takie, że z PSX dobrze radzi sobie Pioneer

Zresztą powinna sobie poradzić każda nagrywarka, która ma dobra jakość zapisu

Jeżeli chodzi o minusy - Pioneer, Nec czy BenQ raczej sobie z nimi radzą :taktak:

Ale użytkując Benka - przestałem mieć kompleksy płytek DVD-R

Pali je tak samo dobrze jak DVD+R

I to jak! :spoko:

Kilka wykresów w temacie o Benku :czytaj:

ed hunter 03.02.2005 14:13

Nie znam sie na konsoli PS2 ale zakładam, że czyta tylko płyty tłoczone i minusy. jeśli chodzi o Liteona to już do tradycji przeszło, że ma kłopoty z nagrywaniem minusów przed zabawą w zmianę biosu, jednak bezproblemowo pozwala palić plusy udające płyty tłoczone (book type DVD-ROM). Obrazy płyt pięknie wypala DVD-Decrypter a on ma tam funkcję zmiany bitsettingu (book type).

Wiem, że dobre notowania ma ostatnio LG (jest na forum kilku niebezpiecznych fanatyków :P ) i podobno nie mają uczulenia na kiepskie minusy - podobno!

sight 03.02.2005 14:50

Kup LG GSA-4163B lub Pionnera
nie polecam liteonów

Dante83 03.02.2005 15:13

Dziękuje wszystkim pomału grono sie zawęza o pionku sie tu naczytałem ze nieradzi sobie z zabezpieczeniami wiec teraz juz sie zastanawiam na 3 a mianowicie BenQ 1620 LG GSA-4163B i NEC 3520A która z tych trzech dobrze sobie radzi z zabezpieczeniami??? i ps nieznalazłem jak narazie nic o ASUS DRW-1604P mam płyte głowną ausa i jak dotąt ok.

VIZZARD 03.02.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez Dante83
Dziękuje wszystkim pomału grono sie zawęza o pionku sie tu naczytałem ze nieradzi sobie z zabezpieczeniami wiec teraz juz sie zastanawiam na 3 a mianowicie BenQ 1620 LG GSA-4163B i NEC 3520A która z tych trzech dobrze sobie radzi z zabezpieczeniami??? i ps nieznalazłem jak narazie nic o ASUS DRW-1604P mam płyte głowną ausa i jak dotąt ok.

Zwróć jeszcze uwagę na sondę :czytaj:

Temat :sciana: - ale ciekawie ujęty :taktak:

Może to ci jeszcze pomoże :mruga:

Dante83 04.02.2005 11:25

@vizzard dzięki za porady wygląda na to że padło n BENQ :peace:

VIZZARD 04.02.2005 11:31

Cytat:

Napisany przez Dante83
@vizzard dzięki za porady wygląda na to że padło n BENQ :peace:

Ja jestem zadowolony :D

Nie namawiam, a tylko przedstawiam moje odczucia :taktak:

Mam nadzieję, że będziesz usatysfakcjonowany :mruga:

bart_3d 04.02.2005 19:38

Jeżeli chodzi o zabezpieczenia, to chyba LG GSA-4163B jest w tym dobry.
Przeczytaj test na www.cdrinfo.com
Ten palnik dostał wysoką ocenę.

Ceki 06.02.2005 22:18

Mam LG 4163B nagrywałem kopie bezpieczeństwa filmu i wszystko chodzi na 6-cio letnim DVD i drugim DVD pół rocznym, na płytkach TDK DVD-R, Verbatim DVD-R, Easy Touch DVD+R z prędkością x4 jestem zadowolony chociaż wcześniej chciałem kupić Liteona (ale ma problemy z niektórymi płytkami) lub Pioneera. Lecz nie żałuje bo miałem uprzedzenie do firmy LG

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:07.