Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Którą nagrywarkę wybraliście? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/ktora-nagrywarke-wybraliscie-47565/)

JAROmix 15.03.2005 00:11

Jak w podpisie :)

emukiss 14.03.2005 05:37

A tak na marginesie to skąd wy wogóle wiecie, że Nec ND-3520A ma szklaną optykę?
Ja takie rzeczy słyszłem ale nigdzie nie mogłem znaleść potwierdzenia... Jak macie linka do odpowiedzi to podajcie... bo naprzykład na CDRINFO.com jest gigantyczny opis tego modelu a i tak się niczego o szkle nie dowiedziałem.. Pozdrawiam...

emukiss 14.03.2005 05:31

Nec I Teac

Cytat:

Napisany przez bart87
Wybrałem NEC'a, nie żałuję, powiem więcej - jestem pozytywnie zaskoczony.. a dylemat przed kupnem miałem przeogromny. :)
NEC rulez ;)

O qurde stary, widze że nieźle strzelasz. Ja też mam Teac W552E od ok. 2 lat i nadal wypala płytki po 2,35 min ( szkło rulez :). A do tego postu o Lajt-onie to niewiem o co gościowi chodziło i skąd mam takie dziwne informacje??? :blee:
Chyba z www.lajt-on-i-ona.com.org.rh+.pl :/ pozdrawiam ..

obrus 14.03.2005 01:26

Cytat:

Napisany przez DonPablo
NEC 3520a rulez (szklana optyka)

a w necu 3500 też jest szklana optyka?

bart87 13.03.2005 23:00

Wybrałem NEC'a, nie żałuję, powiem więcej - jestem pozytywnie zaskoczony.. a dylemat przed kupnem miałem przeogromny. :)
NEC rulez ;)

DonPablo 13.03.2005 22:54

NEC 3520a rulez (szklana optyka)

Boger 12.03.2005 17:40

Cytat:

Napisany przez bakupl
1. Lite-ON jest jednym z najtańszych producentów nagrywarek u nas w kraju
2. Jakość nagrywarek jest bardzo wysoka
3. Lite-ON robi nagrywarki, a inne firmy kupują od Nec-a częśi i składają je pod swoimi nazwami (e.g. Sony, Teac, TDK, Gigabyte, Memorex itp.)
4. Lite-ON rulez

:haha: :rotfl: :haha:

Cytat:

Napisany przez bakupl
3. Lite-ON robi nagrywarki, a inne firmy kupują od Nec-a częśi i składają je pod swoimi nazwami (e.g. Sony, Teac, TDK, Gigabyte, Memorex itp.)

???

bakupl 12.03.2005 17:33

Cytat:

Napisany przez emukiss
Dlaczego NEC? A dlatego, że...
1. Nec jest jednym z najtańszych producentów nagrywarek u nas w kraju
3. Nec robi nagrywarki, a inne firmy kupują od Nec-a częśi i składają je pod swoimi nazwami (e.g. Pionier)
4. Nec rulez

Teraz tak.. Jak by ktoś kupował Nec-a to ND-3520A , broń boże ND-3500A bo między nimi jest duża różnica (nieważne co mówią w sklepach {3520 ma inny chipset , dużo leprzy} ) . Mam tą nagrywarkę i jetem zadowolony, nagrywa wszystko, na płytkach TDK 8x można ustawić 16x i w tedy nagrywa płytkę w niecałe 6 min (acz kolwiek rozpędza się do max 14,1, w każdym razie u mnie). ta nagrywarka jest bardzo tania, no może BenQ jest tańsza ale polecam tą dlatego że serwis jest u nas w Polsce i ma pożądny support więc raczej nie będzie problemów z Upgradem Firmware. Acha jeszcze jedno , nie ma Neców w werji BOX. Nec w Europie (z tego co mi wiadomo ) nie ma zezwolenia na sprzedaż Boxów, tylko OEM. To by było na tyle.

ps. tym tekstem nie chciałem nikogo urazić, nie było to moim zamiarem, to jest poprostu moja opinia na podstawie zebranych informacjii (ja też miałem dylemat przy kupnem nagrywarki) i jeżeli kotoś uważa inaczej (lub poprostu nie lubi Neca) ja to szanuje i składam ukłony.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników CDRINFO forum. ADIOS

1. Lite-ON jest jednym z najtańszych producentów nagrywarek u nas w kraju
4. Lite-ON rulez

Lecz mam LG które jest jeszcze lepsze...

NEC'a mialem, płytka w nim wybuchła (jakaś tłoczona od ruskich)... no i naped tez... na grarancje nie przyjeli bo przy wkładaniu przedarłem plomby.
Plextor...450zl? Mam i nie używam.... Mogłem za to kupić 2 LG oraz 75 pustych TDK 8X DVD+R :) lub 50 pustych DVD+R i 2 DVD+R DL 4x Verb. :)

emukiss 12.03.2005 17:10

Proponuje Nec-a ND-3520A

Cytat:

Napisany przez ferges
Stoję przed wyborem nagrywarki. Wiem, że podobne tematy są na forum, ale nie ma jeszcze żadnej sondy dotyczącej tych 3 nagrywarek. Najlepiej NIE piszcie dlaczego.

Dlaczego NEC? A dlatego, że...
1. Nec jest jednym z najtańszych producentów nagrywarek u nas w kraju
3. Nec robi nagrywarki, a inne firmy kupują od Nec-a częśi i składają je pod swoimi nazwami (e.g. Pionier)
4. Nec rulez

Teraz tak.. Jak by ktoś kupował Nec-a to ND-3520A , broń boże ND-3500A bo między nimi jest duża różnica (nieważne co mówią w sklepach {3520 ma inny chipset , dużo leprzy} ) . Mam tą nagrywarkę i jetem zadowolony, nagrywa wszystko, na płytkach TDK 8x można ustawić 16x i w tedy nagrywa płytkę w niecałe 6 min (acz kolwiek rozpędza się do max 14,1, w każdym razie u mnie). ta nagrywarka jest bardzo tania, no może BenQ jest tańsza ale polecam tą dlatego że serwis jest u nas w Polsce i ma pożądny support więc raczej nie będzie problemów z Upgradem Firmware. Acha jeszcze jedno , nie ma Neców w werji BOX. Nec w Europie (z tego co mi wiadomo ) nie ma zezwolenia na sprzedaż Boxów, tylko OEM. To by było na tyle.

ps. tym tekstem nie chciałem nikogo urazić, nie było to moim zamiarem, to jest poprostu moja opinia na podstawie zebranych informacjii (ja też miałem dylemat przy kupnem nagrywarki) i jeżeli kotoś uważa inaczej (lub poprostu nie lubi Neca) ja to szanuje i składam ukłony.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników CDRINFO forum. ADIOS

bigjackxxl 11.03.2005 18:58

Posty z lutego sa za Nec'iem , teraz wiekszosc testow wskazuje na LG ,a za 2 miesiace moze pojawi sie cos lepszego (NAPEWNO)
Ja na chwile obecna wybralem Lg

melag 01.03.2005 09:56

Fajna sonda, powinna być przyklejona, bez zbędnych wywodów.
Ja wybrałem LG 8 )

Maciej 06.02.2005 21:38

Cytat:

Napisany przez ferges
jutro (07.02) na komputroniku jest promocja NECa z czarnym panelem.

W nagrywarkę trzeba trafić ...aby służyła długo i bezproblemowo :)
Myślę, że ten NEC jest dobrym wyborem, choć zdarzają się dziwne egzemplarze np. ...http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47088, http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47754

a może jednak BENQ ?

ferges 06.02.2005 21:28

jutro (07.02) na komputroniku jest promocja NECa z czarnym panelem.

gjd 06.02.2005 20:35

Nec 3520a

DanielP 06.02.2005 19:07

No to ja glosuje na BenQ :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:39.