Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problemy z instalacją + bledy po miesiacu uzytkowania (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problemy-instalacja-bledy-po-miesiacu-uzytkowania-47582/)

qfir 03.02.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez SKIN
wlasnei jak wyskakuje ten problem z hasłem to jest wszystko ok... a jak nei wyskakuje to przy uruchamianiu kompa zawiesza się...

moja propozycja:
albo nie wylanczaj kompa wogule, albo ustaw sobie zeby np. co 5 godzin trzebabylo zmienic haslo

SKIN 03.02.2005 22:47

wlasnei jak wyskakuje ten problem z hasłem to jest wszystko ok... a jak nei wyskakuje to przy uruchamianiu kompa zawiesza się...

qfir 03.02.2005 22:23

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Jeżeli chodzi o Twój problem to np. Panel sterowania/Narzędzia administracyjne/Zasady zabezpieczeń lokalnych/zasady konta/zasady haseł (obrazek).

Mi sie wyddaje, ze jemu nie chodzi o ten problem tylko o to ze mu sie zawiesza komp. A to z tym haslem napisal tylko po to zeby powiedziec kiedy mu sie nie zawiesza.

*Vojtas* 03.02.2005 21:45

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez SKIN
ja mam przystosowany odpowienio do moich potrzeb :) dodam tylko ze nigdy nie zakładałem zadnego hasła na winde...
a o jakich ustawienaich Ty mówisz?

Jeżeli chodzi o Twój problem to np. Panel sterowania/Narzędzia administracyjne/Zasady zabezpieczeń lokalnych/zasady konta/zasady haseł (obrazek).

qfir 03.02.2005 21:42

Cytat:

Napisany przez SKIN
drugi problem występuje po formacie.... zeby zainstalować XP musze najpierw zainstalować 98... bo jak chce go narmalnei zainstalować to neiwidzi płyty... ustawiam w biosie zeby mi pierwsze CD-ROM czytało wkąłdam płyte i włanczam komputer i nic nie zaskakuje... Sad a jak wloze FDD startówke do 98 to odrazu ja chlapie....
prosze o pomoc... z góry dzięki za odpowiedz

No więc płytke na 99% masz nie bootowalną, dlatego Ci sięnie uruchamia sama. Tutaj masz instrukcje jak zrobić sobie bootowalna płytke dla Windowsa XP.

ps. dlatego napisalem, że na 99% bo czasem możesz mieć bootowalna, tylko że uszkodzoną

Maciej 03.02.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez SKIN
a jak to sprawdzić?

np.UltraIso

SKIN 03.02.2005 21:29

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
A płytę z systemem Xp Masz bootowalną?

a jak to sprawdzić?
Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Monit o zmianę hasła to efekt złej konfiguracji systemu. Instalacja systemu to najmniejszy problem trzeba sobie go później odpowiednio do swoich potrzeb poustawiać i skonfigurować.

ja mam przystosowany odpowienio do moich potrzeb :) dodam tylko ze nigdy nie zakładałem zadnego hasła na winde...
a o jakich ustawienaich Ty mówisz?

*Vojtas* 03.02.2005 21:09

Cytat:

Napisany przez SKIN
...drugi problem występuje po formacie.... zeby zainstalować XP musze najpierw zainstalować 98... bo jak chce go narmalnei zainstalować to neiwidzi płyty... ustawiam w biosie zeby mi pierwsze CD-ROM czytało wkąłdam płyte i włanczam komputer i nic nie zaskakuje... Sad a jak wloze FDD startówke do 98 to odrazu ja chlapie....

A płytę z systemem Xp Masz bootowalną?
Monit o zmianę hasła to efekt złej konfiguracji systemu. Instalacja systemu to najmniejszy problem trzeba sobie go później odpowiednio do swoich potrzeb poustawiać i skonfigurować.

pozdr.

ed hunter 03.02.2005 20:53

Cytat:

Napisany przez SKIN
w biosie nigdy nic nie było kombinowane... no ostatnio zmeiniłem tylko zeby zamaist stacji dyskietek nagrywarka pierwsza odpalała....
ale skoro mówisz ze trzeba to trzeba :) tylko powiedz mi jeszcze jak :]

może bateryjkę wyjąć?

i poczekać trochę dla pewności:)

SKIN 03.02.2005 20:40

w biosie nigdy nic nie było kombinowane... no ostatnio zmeiniłem tylko zeby zamaist stacji dyskietek nagrywarka pierwsza odpalała....
ale skoro mówisz ze trzeba to trzeba :) tylko powiedz mi jeszcze jak :]

ed hunter 03.02.2005 20:35

wygląda to na chorobę pasożytniczą :) reset biosu!!!!!!!!!!!!!!! i powinno się normalnie instalować xp a potem się zabezpieczyć. (prezerwatywy nie wystarczą) :P a i czapkę noś ;)

SKIN 03.02.2005 20:25

problemy z instalacją + bledy po miesiacu uzytkowania

Siedze teraz na Windzie XPpro no i od jakiś dwuch dni niechce mi sie bardzo włanczać straszne jazdy ma... raz na 5 razy poprawnei sie włancza a w pozostałych 4 zawisza sie przy ładowaniu... dodatkowo włancza sie tylko wtedy jak wyskoczy informacje ze "hasło wygaśnei za X dni, czy chcesz je zmienić..." dzieje sie tak zawsze po około miesiącu uzytkowania co z tym zrobić? próbowałem z punktów przywracania systemu ale to zawiele nie daje...
moze to sie wyda strasznei banalne ale niemoge sobei z tym poradzić.... Sad
drugi problem występuje po formacie.... zeby zainstalować XP musze najpierw zainstalować 98... bo jak chce go narmalnei zainstalować to neiwidzi płyty... ustawiam w biosie zeby mi pierwsze CD-ROM czytało wkąłdam płyte i włanczam komputer i nic nie zaskakuje... Sad a jak wloze FDD startówke do 98 to odrazu ja chlapie....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:09.