![]() |
Cytat:
No i chyba od tego jest forum, aby pytać, right? latet |
a może sam sobie to sprawdź?
|
W sumie to nadal nie wiem - czy ustawiać Booktype jako "DVD-ROM" dla plytki, na ktorej nagrywam filmy DivX?
Podobno niektore odtwarzacze są tak głupie, że "rozpoznają" zawartość nie po rodzaju plików, ale po rodzaju nośnika. Więc moze nagrywając pliki AVI na DVD lepiej nie wmawiać odtwarzaczowi, że jest to tłoczona płyta DVD? Dzięki, latet |
Cytat:
tak samo :D |
A jak wygląda kwestia ustawianie BT na płytkach dwuwarstwowych?
Dzięki, latet |
Nie ma mowy o żadnych przekłamaniach w odchycie przy BT ustawionym na DVD-ROM (dbają o to kody CRC).
Ja mam DVD Pioneer 116. Oficjalnie nie obsługuje on DVD+/-R, ale czyta je chyba z 6x. Dzięki ustawieniu BT na DVD-ROM dobrej jakości płytki DVD+R czytają się z 16x. W przypadku gorszych płytek czytnik po prostu zwalnia. |
@letet
chodziło mi o DVD-ROM sorki walnąłem się.... co do czytania potem takich płytek to nie powinno być problemu.... Powinno być tak... na DVD+R można ustawić BT gdyż pozwala na to budowa płyty DVD+R, która nie ma zapisanej w procesie produkcji informacji o typie. Niestety na płytach DVD-R nie mamy możliwości wykonania takiej operacji. |
Cytat:
Sugerujesz, że jesli napęd słabo czyta minusy, ale dobrze czyta plusy, to plusy udajęce DVD-ROM będzie czytał gorzej? latet |
Cytat:
aby wmówić napędowi że + który mu zapodałeś to -... :idea: Cytat:
|
Cytat:
I dlaczego właściwie BT mozna zmieniać tylko na "plusach"? Dzięki, latet |
U mnie combo LG w drugim kompie czyta +R ustawione na -ROM z prędkością 16x, natomiast +R jako +R tylko z prędkością 8x. Czyli mimo wszystko warto ustrawiać BT na płytach z danymi.
|
book type to tylko takie male oszukiwanie playera ! i nie ma zadnego znaczenia czy to jest film czy dane na dvd+r , jak otwarzacz jest dobry to i book type nie potrzebny
|
Book-type na plytce z danymi?
Witam,
Wreszcie mam najnowszego Nero i mogę zmieniać book-type. Raczej nikt nie zakwestionuje twierdzenia, że warto to robić wypalając film. Ale co w przypadku plytek z danymi? Też warto? Jakie skutki uboczne może to mieć? A co ze szczególnymi przypadkami nagranych danych - np. plikami mp3 czy filmami .AVI - z nadzieją na odtwarzanie w stacjonarnych. Czy tam book-type nie zaszkodzi? Dzieki! latet |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:39. |