![]() |
Samsung TS-H352a nie czyta płyt żadnych - co zrobić?
Witam!
Wczoaj instalowałem NFSUG2. Pierwszą płyte wyczytał i zainstalował z niej bez problemu, czas na CD2 :)... i niestety wogóle nie rozpoznał płytek, olałem i zainstalowałem z innego napędu. Dziś zauważyłem że już nie wyrywa, odczytuje zadnych płyt. Co mam zrobić? Naped ma jakiś tydzień. |
Mam rozumieć, że nie czyta żadnych płyt???
Jeśli tak, to możliwe, że laser się zabrudził. Przeczyść go, powinno pomóc. /edit Sory za OT, ale przeczytaj to: http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=5 |
Cytat:
Po tygodniu? Sprawdź czy dobrze podpięty. |
żadnych, kompletnie żadnych?
sprawdż na innym kompie...:) |
Cytat:
|
Uzywałem nie porysowanych płytek. Flashowałem naped z poziomu WIna i zawiesił sie komp, bios go nie wykrywa, jaki jest prog z pod dosa do toshib i samshitow?
|
Dobra bios już wgrany, ale Win2k3 podaje że jakiś sterownik od cdromu nie mógł być włączony...
-=EDIT=- Załatwione ;) Jeszcze jedno :D Dalej nie czyta płytek :( Nawet oryginalnych. Tłoczonych. ;(. I się komputer zawiesza po jakimś momęcie wykrywania. -=EDIT2=- Pod dosem też nie czyta Gdzie w Bydgoszczy jest serwis Samsung'a? Bo jak chce go wyczyścić tj. rozkręcić to psuje plombe. ;( |
Zauważyłem że napęd wogóle nie rozkręca płytki, jutro go rozkręce, bo to już lepiej kupić nowy niż oddawać do reklamacji
|
Cytat:
przecież masz gwarancję, czy też nie? |
Cytat:
1.) Pod DOS'em nie czyta CD to po co na innym komputerze sprawdzać ? 2.) Wogóe nie kręci płyty 3.) A tak się cieszłem 4.) Jak go wykręciłem to był b. ciepły... może się cuś spaliło hm? |
Mam napęd TS-H552b i ten sam problem prawie od nowości. Tylko że na początku nie czytał co niektórych płyt i co trzecia nagrana CD-R lądowała w koszu. Teraz praktycznie odczytanie płyt graniczy z cudem, a nagrywanie kończy się sukcesem jedynie w Track at Once i to nie szybciej niż 8x. Czyszczenie soczewki nie pomogło, jutro idę z tym złomem do serwisu. :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:31. |