![]() |
Restartowanie kompa - wazne (sassser, blaster) ?
Ilość załączników: 1
Witam
Ostatnio bl ten tema na forum jednak ciagle mam nurtujace mnie problemy. Mam WinXP SP1 jednak co jaki czas yskakuje mi takie oto oknieko jak ponizej i jak klikne czy to OK czy ANULUJ komputer restartuje mie sie za 60sekend. Wprawdzie to okienko czasami wylacze komenda z polecenia uruchom shutdown -a dodam ze zainstalowalem latke z microsoftu Windows-KB890830-PLK ale mimo to nic ie dalo. Aktualizowalem bazy danych NA 2004 ale prezskanowanie calego komputera nic nie wykrylo. Czy mozece jeszcze cos mi poradzic. Pozdrawaim |
A spróbuj za pomocą tego
http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=865&t=73 |
format c: ...
|
|
Proponuje zainstalowac NOD32 i miec caly czas wlanczony skaner
|
http://skaner.mks.com.pl i ad-aware, usuniesz smietki i po klopocie (w teorii, bo u mnie one kiedys weszly w symbioze z systemem...... i jak je wywalilem to stracilem dostep do neta do czasu reinstalki)
|
Cytat:
cosik narabane w systemie. Chyba jednak SP2. |
Witam
Po klopococie meczlem sie z tym dzisiaj z pol dnia. Przy okazji podam co zrobilem i jak to usunalem. Wiec tak zainstalowalem 2 pliki microsoftu: Windows-KB890830-PLK.exe WindowsXP-KB835732-x86-PLK.EXE myslalem ze wszystko bedzie OK i po godzienie znow sie zaczelo to dzia. Komp byl swiezy tylko mial Norton Antivirus zainstalowany gdyz po formacie i zainstalowaniu systemu zdazylem tylko to zrobic. Jednak ten NA raczej mi nic nie dal. Za godzine wyskoczylo znow odliczanie do resetowania wprawdzie wpisywalem poprze URUCHOM shutdown -a no ale nie bede robic tego ciagle. Przeskanowalem kompa Ad-Awarem ale bez rezultatu. Przeskanowalem kompa tymi pliczkami FixBlast.exe i FxSasser.exe . i wtedy myslalem ze trzepne tymp komputerem bo w logach tylko pisalo ze nie wykryto "zlego oprogramowania". Efekt koncowy byl taki. wylaczylem kabel od sieci i przy wylaczonym kablu od sieci zrobilem format c: , zainstalowalem tylko tym razem WinXp SP2 po zainstalowaniu kabla jeszcz nie dopialem tylko zainstalowalem NA 2004 wszelkie porpawki na tego wirusa (trojana) ktore sciaglem wczesniej i dopialem kabel. No i FINITO. Dzieki za rady ! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44. |