![]() |
AVI - SVCD... kto jest taki mądry i....?
... potrafi z AVI zrobić mpg ta kaby w Nero nagrać to na 1SVCD? :>
Od razu zaznacze, ze zalezy mi jedynie na szybkosci a nie na jakości... :) jedyne rozwiazanie widze w Win Avi Video Converter jednak za żadne skarby nie moge DivXa 700MB przekonwertować na 700MB mpg... zawsze wychodzi mi 700MB + 200MB przy wyborze formatu wyjsciowego SVCD a jak wybiore format wyjsciowy MPEG2 to dostaje 700MB MPG w zadowalajacej mnie jakosci, ale Nero tego nie przyjmuje... :((( !!!! HELP !!!! |
Uzyj programy The Film Machine i koedeka CCE. Prosta obsluga i mozesz przekonwertowac film do jednego SVCD (czyli jedenj plyty a nie 2-chj) kosztem gorszej jakosci. Zreszta jak sie pobawisz to sam zobaczysz. Na dodatek program od razu tworzy obraz gotowy do nagrania bez zadnego kombinowania.
|
Cytat:
Th Film Machine to fajne narzedzie, ale wybralem Canopus Procoder 2... jakosc super, moge wywalic zbede napisy koncowe co jeszcze zwiekszy jakosc materialu... lecz niestety nie moge zrobic dzwiekugorszego niz 192kbs i 44khz oraz bitrate < 800. Czas kompresji to ok 3h dla filmu 100 minut. Chodzi mi o program taki jak WinAVI (albo nawet o ten wlasnie) ktory zrobi to w pol godziny a na jakosci mi nie zalezy. Pozdrawiam :) |
Własnie dlatego powinienes skorzystac z rady kolegi i wybrac CCE poniewaz jest szybszy od Canopus pro.
|
Obojetnie czy Canopus czy CCE to i tak trwa duzo za dlugo... WinAVI robi w pol godzinki ale nie moge zapanowac nad wielkoscia pliku mpeg... :(
|
Cytat:
Salem |
Cytat:
a skąd wziąsc kodek CCE i jak wstawic-smutny: przygotowac napisy by wstawic do The Film Machine :smutny: |
CCE znajdziesz tutaj a plik z napisami przerób do formatu *.srt przy pomocy Subtitle Workshop.
|
CCE już mam Subtitle Workshop też ale w żaben sposób nie mogę przekonwertowac tych napisów może ktoś by to opisał jak to zrobic byłbym wdzięczni
|
CCE już mam Subtitle Workshop też ale w żaben sposób nie mogę przekonwertowac tych napisów może ktoś by to opisał jak to zrobic byłbym wdzięczny
|
File -> Save as... pisałem Ci już w innym topicu.
|
Dzięki :piwo:
|
słuchajcie the filmmachie przerobiło mi svcd z napisami jest super ale nie zrobił obrazów czemu nie kozystaem z cce tylko OulEnc to tego wina opd
|
Sprawdź czy opcja "don't make images" była odznaczona i czy program zakończył prawidłowo konwersję komunikatem "cośtam finished", bo być może były jakieś błędy przy przerabianiu i nie doszedł nawet do tworzenia obrazów.
Ale nawet jak ich nie zrobił to nic straconego możesz wypalić to chociażby w NERO ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46. |