![]() |
sohw 1653s i odczyt taki jak indeks zapisu nosnika
mam malutki problem
co do zapisu wsio oki co do odczytu jest dup_a a mianowicie jak wsadzam plyte 1x to czyta mi ja maksymalnie 1x 2x czyta 2x i tak w kazdym indeksie predkosci czy ktos z czyms takim sie spotkal nagrywara sohw 1653s ustawiona secondary master tylko jeden naped na tasmie plyta epox 8rda+ jedna z pierwszych wersji na chipsecie serii nforce2-ST (przynajmniej tak pokazuje w biosie) tasma podpieta 80zyl brak klopotow poprzednim napedem ltr-52327s ustawionym w ten sposob dyski baracuda 7200.7 i samsung sata na kontrolerze pci proc 1700+@2600+ |
a moglbys napisac jakie plytki to byly ?? dziwny problem ale nazwa plytki moze by cos tu dala i czy sa to jakies tanie ??
|
Może to złote Hawki? :idea:
:> |
zero szans ze to cos da
verbatimy esperanze tdk dysan tloczone z tloczonymi jest najmniejszy problem prawie wszystkie chodza na 16x i startuje odczyt na nich okolo 7x jest taka rzecz ze cala tloczona zgrywa sie w 4 minuty a nagrywany 4x verbatim z indeksem predkosci 8x startuje od 3,38x i konczy 7x co zajmuje okolo 12-13 minut na z czytanie plyty proboje mozdzyc juz nad tym od tygodnia ale mi nie wychodzi VIZZARD ---> ja gowna nie kupuje bo zalezy mi na danych a probowalem odczytywac rozne gowna bo myslalem ze to cos da preferuje tylko verbatima i tdk do nagrywania |
Cytat:
...niestety ja w tym temacie Ci nie pomoge, moze wina zlego nagrania nosnika ?? moze wina sprzetu ?? |
Cytat:
Jak wyglądają wykresy? stała linia czy poszarpana? jak się nagrywają te płytki, PI/PIF? |
A przepraszam, zrobiłęm test na swoim Litku i jest taka samo - co prawda nie sprawdzalem tłoczonej ale TDK z indeksem x8 nagrywana x4 odczytuje się poczynając od 3.44 a kończąc na 8.30. Odczytanie całości zajęło 9 minut. Coś mi sie wydaje, że nagrywajka ma zaszyte max prędkości odczytu, ktoś potwierdzi?
|
Kolejnu update. Litek ma ustawione dla wszystkich nośników max 8x. Możesz sobie zmienić bios omnipatcherem zaznaczająć, żeby ci zwiększył do x12. Zrobiłęm to przed chwilą i na tym samym nośniku zaczyna od 5.09x a kończy na 11.93 całosc zajmuje 6 min.
pozdrawiam |
fakt mala niescislosc w wypowiedzi
chodzi o indeks predkosci zapisu plyty jezeli plyta jest do zapisu maks 4x to zaczyna sobie od 2x cos a konczy na 4x niezaleznie czy nagrywa 1x 2x czy 4x tak samo jest na indeksie zapisu 8x zwykle nagrywam 2x lub 4x ale plyta na koncu nie rozpedzi sie bardziej niz do 7x lub 8x ale sproboje tak jak draj moze u mnie to tez pomoze chociaz jeszcze omnipatchera to ja na oczy nie widzialem |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:15. |