Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteON 1633 problem - tdk x8 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1633-problem-tdk-x8-47723/)

Boger 09.02.2005 10:06

Cytat:

Napisany przez chromek
Wymiana biosu pomogla. Z oryginalnego (BS06) zmienilem na BSOS i plytka TDK x8 nagrala sie! :D Czyli jednak bios! Ale fakt faktem, ze zawiedziony jestem iz TDK odeszla od sprawdzonych dobrze palacych sie wszystkim nosnikow i robia teraz na 002.

Dzieki wszystkim za odp!
Pozdro!

Hmm... nie zwalaj calej winy na plytki... :nie:
Jezeli bez zadnych problemow pali sie na innym fw tzn ze winna jest nagrywarka, a nie plytka. Obowiazkiem producenta palnika jest ustawienie takiej strategii, zeby plytka wypalila sie poprawnie (albo wogole sie wypalila, he he ^_^ )

Wiesz... jak to sie mowi... "dobry kon nawet w blocie pociagnie" :> ^_^

chromek 09.02.2005 08:42

Wymiana biosu pomogla. Z oryginalnego (BS06) zmienilem na BSOS i plytka TDK x8 nagrala sie! :D Czyli jednak bios! Ale fakt faktem, ze zawiedziony jestem iz TDK odeszla od sprawdzonych dobrze palacych sie wszystkim nosnikow i robia teraz na 002.

Dzieki wszystkim za odp!
Pozdro!

Dorian 09.02.2005 03:15

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Problem dotyczący ostatnich partii TDK

(Głównie chodzi tu raczej o DVD-R)

Jest coraz bardziej podobny do problemu Esperanz

Duży rozrzut jakościowy: od bardzo dobrych po tragiczne :O

Na pewno jest to zależne od nagrywarki

Ale tematy i posty świadczą o tym

Że jeżeli płyta jest do dupy - to i nawet Plex, BenQ, Nec czy Pioneer sobie nie poradzą :nie:

A jeżeli płytki są OK - to i nawet Litek sobie poradzi

Zobzczcie zresztą TEN temat o Esperanzach :czytaj:

Tam dokładnie jest to opisane :taktak:

A co do partii z Ricoha - ja ci nie pomogę

Po prostu nie kupuję TDK :nie!:

No to ładne kwiatki. Zaczytywałem się postem , w którym tak się wymieniacie info na temat nośników i przyznaję ,że przegapiłem ostatnie wątki. Od dawna kupowalem TDK'i i wszystko było ok.....w ciemno to lub Verbatimy. Cóż trzeba będzie zacząć testowanie płytek chyba , a żem leniwy kupowałbym płytki firm na T i V do końca życia chyba:)Wielkie nieszczęście dla mnie to iż firma na T do Esperanz podobna być zaczęła. Tragedia :\ Dzięki za odpowiedź!!

VIZZARD 09.02.2005 01:32

Cytat:

Napisany przez Dorian
Kupiłem w szpuli 10 takich TDK 002 i wszystkie wypaliły sie i działają bez problemu.Hmm może Nec 3500 jest wyrozumiały . Pytanie brzmi : Czy każde TDK DVD+R 8x w szpuli są z TDK 002 i jak poznać partię z Ricoha? Dzięki za odp.

Problem dotyczący ostatnich partii TDK

(Głównie chodzi tu raczej o DVD-R)

Jest coraz bardziej podobny do problemu Esperanz

Duży rozrzut jakościowy: od bardzo dobrych po tragiczne :O

Na pewno jest to zależne od nagrywarki

Ale tematy i posty świadczą o tym

Że jeżeli płyta jest do dupy - to i nawet Plex, BenQ, Nec czy Pioneer sobie nie poradzą :nie:

A jeżeli płytki są OK - to i nawet Litek sobie poradzi

Zobzczcie zresztą TEN temat o Esperanzach :czytaj:

Tam dokładnie jest to opisane :taktak:

A co do partii z Ricoha - ja ci nie pomogę

Po prostu nie kupuję TDK :nie!:

kataryniarz 08.02.2005 18:58

Plytki sa OK. Ponad 40 juz wypalonych - wszystkie OK.

Problem rozwiaze bios... moze nastepny.

DVD+R TDK 8x TDK002 Czas: 7:40 LG 4163B
http://apswww.com/slawo/dvd+r tdk 8x TDK002.PNG

Dorian 08.02.2005 13:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Te płytki są skopane :\

Było już kilka opinii na ten temat

Po prostu trafiłeś na trefną partię

I nic z tym nie zrobisz :nie:

RICOHJPN zbiera raczej same pochlebne recenzje - stąd ta różnica

Że tamte były OK

A te są be :podbite:

Kupiłem w szpuli 10 takich TDK 002 i wszystkie wypaliły sie i działają bez problemu.Hmm może Nec 3500 jest wyrozumiały . Pytanie brzmi : Czy każde TDK DVD+R 8x w szpuli są z TDK 002 i jak poznać partię z Ricoha? Dzięki za odp.

VIZZARD 07.02.2005 10:38

Cytat:

Napisany przez chromek
Płytki o ktorych mowa to TDK DVD+R 8x (oznaczenie MediaID: TDK002). Kupilem je w kolumience 10sztuk (okladka taka sama jak w wersji box). Problem jest taki, ze nagrywarka nawet nie zaczyna tej plytki nagrywac :(

W okienku przy nagrywaniu Nero wypisuje tak:
-LITE-ON DVDRW SOHW-1633S
Nieprawidlowy dysk!
-Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD
-Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD zakonczylo sie powodzeniem!
-Zapis z predkoscia 8x (11 080KB/s) nie powiodl sie!

Wczesniej mialem identycznie wygladajace TDK DVD+R x4 jednak o innym ID(oznaczenie RICOHJPNR01) i nagrywaly sie bez problemow.

Masz jakis pomysl?
Pozdro!

Te płytki są skopane :\

Było już kilka opinii na ten temat

Po prostu trafiłeś na trefną partię

I nic z tym nie zrobisz :nie:

RICOHJPN zbiera raczej same pochlebne recenzje - stąd ta różnica

Że tamte były OK

A te są be :podbite:

chromek 06.02.2005 23:12

Ilość załączników: 1
Płytki o ktorych mowa to TDK DVD+R 8x (oznaczenie MediaID: TDK002). Kupilem je w kolumience 10sztuk (okladka taka sama jak w wersji box). Problem jest taki, ze nagrywarka nawet nie zaczyna tej plytki nagrywac :(

W okienku przy nagrywaniu Nero wypisuje tak:
-LITE-ON DVDRW SOHW-1633S
Nieprawidlowy dysk!
-Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD
-Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD zakonczylo sie powodzeniem!
-Zapis z predkoscia 8x (11 080KB/s) nie powiodl sie!

Wczesniej mialem identycznie wygladajace TDK DVD+R x4 jednak o innym ID(oznaczenie RICOHJPNR01) i nagrywaly sie bez problemow.

Masz jakis pomysl?
Pozdro!

VIZZARD 06.02.2005 14:51

Cytat:

Napisany przez chromek
Hej!

Do tej pory nagrywarka palila wszystko - najczesciej uzywalem plytek tdk x4 i verbatim x4. Nie mialem problemow z nimi nigdy. Ostatnio zakupilem sobie plytki tdx x8 i nero nagrywarka odmowila wspolpracy. Nero najpierw rozpoznaje ja i pozwala nagrywac x8 ale gdy zaczyna nagrywac wyskakuje blad - "nieprawidlowy nosnik" a chwile potem "zapis nie powiodl sie". Czego to moze byc wina?

- Mam wlaczane DMA
- Bios BS06 (jesli napiszecie aby zaktualizowac go to na ktory - bo o BSOS sie tu naczytalem, ze sa z nim problemy)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Poszukaj opinii na temat TDK DVD-R x8 :czytaj:

To się dowiesz :taktak:

Poza tym masz Litka

Może zapodasz jakieś kProbe?

Albo chociaż podasz deskryptor nośnika :czytaj:

A płyty w jakim opakowaniu?

Ect., ect. ...

chromek 06.02.2005 11:26

LiteON 1633 problem - tdk x8

Hej!

Do tej pory nagrywarka palila wszystko - najczesciej uzywalem plytek tdk x4 i verbatim x4. Nie mialem problemow z nimi nigdy. Ostatnio zakupilem sobie plytki tdx x8 i nero nagrywarka odmowila wspolpracy. Nero najpierw rozpoznaje ja i pozwala nagrywac x8 ale gdy zaczyna nagrywac wyskakuje blad - "nieprawidlowy nosnik" a chwile potem "zapis nie powiodl sie". Czego to moze byc wina?

- Mam wlaczane DMA
- Bios BS06 (jesli napiszecie aby zaktualizowac go to na ktory - bo o BSOS sie tu naczytalem, ze sa z nim problemy)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:19.