![]() |
LiteOn SOHD-167T
Kupiłem wczoraj w/w czytnik DVD i... porażka. Po włożeniu jakiejkolwiek płytki DVDR zaczyna piszczeć (nie szumieć, wysokie częstotliwości) i to niezależnie od prędkości obrotowej płytki... :/
Miał ktoś podobne problemy? Może lepiej zmienić na 166S? |
Cytat:
Wymień go od razu na inny :taktak: Akurat tak się trafiło, że ostatnio kupowałem dla kogoś ten model I nic takiego nie miało w nim miejsca :nie: |
Mam pytanie. Ostatnio kupiłem ten model i zastanawiam się czy wszystko jest OK. Po włożeniu płyty (DVD-ROM, DVD+/-RW, CD itd.) słychać jakiś szum napęd wykrywa po chwili płytkę i dalej jest OK. (rozpędza się i nie wydaje już tych dziwnych odgłosów), ten sam szum pojawia się po wysunięciu tacki z płytą i po chwili znika. Więc pytam czy ten typ tak ma czy mam reklamować go?. Dodam, że czyta bez najmniejszych problemów.
|
Cytat:
Ten Twój napęd nie wydaje żadnych wysokich pisków po włożeniu płytki DVDR (na CDR u mnie jest ok)? Jak głośny masz komputer? U mnie te piski przy wyciszonym słychać nawet z sąsiedniego pokoju... :/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Może lepiej jakąś Toshibę 19xx wziąść? |
Okazało się, że na płytce tłoczonej z filmem piszczenia nie było, ale na wszystkich DVD+R i DVD-R jakie sprawdzałem - tak... Zmieniłem na LG 8163 i jak narazie jestem zadowolony. Po sflashowaniu najnowszego fware 0L23 zaczął jeszcze ciszej chodzić. Wcześniej miałem LG 8160 i przez 4 lata chodził ok, a zmieniłem, bo nie czytał +R...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39. |