![]() |
Cytat:
|
jeszcze zauważyłem że strasznie grzeje się silniczek od przesuwania wózka z laserem jest gorący. Mówiąc dokładniej WRZATEK! napewno ma popalone uzwojenia. ciekawe czy to wina samego silniczka czy sterownika? ale obstawiam napewno elektronikę. Jak myslisz opłaca się składać z dwóch?? czy lepiej dać sobie spokój i wywalić ją na śmietnik??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
na allegro jest coś takiego:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41799279 "ma problemy z nagrywaniem i czytaniem płyt" Dombel czy o takie coś ci chodziło????? |
@Maciej
Co do nagrywarki to od poprzedniego włąściciela wiem tylko że poprostu pewnego dnia przestała działać i tyle... koleś mało wie na ten temat Co do tytułu dyskucji. Ludzką rzeczą jest sie pomylić... Nie miałem w tym momencie nagrywarki pod ręką. pisałem o MtkWinFlash: "Jednak mtkflash pod windowsem pisze: "ERR:fail to identify the flash type!" a pod dosem: "Port:170, master/slave:b0" i stoi w nicości." tylko użyłem nazwy "mtkflash pod windows" @Dombel Po podłączeniu zasilania ze starego zasilacza AT nadal martwa. (bez taśm) |
Cytat:
Cytat:
jak już pisał kolega, niewykluczone że może być walnięta elektronika napędu ale jasnowidzami nie jesteśmy. A poprzedni właściciel nic nie mówił, co dokładnie z nią się stało/popsuło?. |
Cytat:
Pozdro |
Nie gcr tylko gce 8523b. na 1000%. Jak już pisałem MtkWinFlash pisze powyższego errora. (pod platformą winXP) lub dodaje do errora "please wait... write complete. restart your computer" lub coś w tym stylu (pod win98SE) ale nagrywarka dalej nie żyje.
jest ktoś w stanie mi pomóc?! |
Cytat:
poszukaj biosa w formacie .bin lub .hex i spróbuj wczytać go za pomocą MTKWinFlash z opcji IDE MODE. sprawdż dokładnie jakie ma oznaczenie owa nagrywarka bo cd-romy mają oznaczenie GCR , a nagrywarki CD-R: GCE,GCC tak więc nie wiadomo czy masz nagrywarkę czy cd-rom. |
Martwa LG gcr-8523B
Stałem sie posiadaczem 1.5 rocznej małoużywanej nagrywarki LG. Problem jest w tym że jest zupełnie martwa. Po podłączeniu do kompa nie jest wykrywana przez bios, nie wysuwa tacki, tylko delikatnie mrzy dioda. Próbowałem wgrac nowego biosa. Jednak mtkflash pod windowsem pisze:
"ERR:fail to identify the flash type!" a pod dosem: "Port:170, master/slave:b0" i stoi w nicości. Jak myslicie da się ją jakoś ozywić??? A może to nie bios!? nie wiem co zrobił z nią poprzedni właściciel. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:25. |