![]() |
|
moze zalezy to od operatora - u mnie i innych osob w mojej kablowce nie wystarczalo
|
Cytat:
|
chodziło mi o koszt podpięcia drugiego kompa w asterze - czy po prostu mam wykupić "drugie łącze" czy podpinają na tym samym?
|
co ma kosztować ??? wingate ??? program się ściąga , instaluje i tyle. tylko musisz kupic pełną wersje bo inaczej działa 30 dni !!!www.wingate.com
|
Cytat:
a ile to kosztuje (z grubsza) i czy to opłata jednorazowa czy stała?? pozdrawiam, marcin |
wingate chyba jedynym rozwiazaniam - tez mam kablowke (nie aster, ale jednak kabel) i musze przyznac ze clopaki zabezpieczyli sie na tyle dobrze zeby nie musiec sprawdzac recznie, wiec najlepszym rozwiazaniem jest udostepnianie polaczenia przez wingate
|
mialem podobny problem,miałem ten router d-link 604 i nie dał rady, uzywam wingate obecnie i smiga, ale jest 1 problem , musi być włączony 1 komp aby na 2 był net
|
Musisz wykupić w Asterze podłączenie drugiego komputera i wtedy podłączasz do huba/switcha modem i oba komputery.
Inne rozwiązanie (nielegalne) to routerek sprzętowy np dlink604. |
witam
bardzo proiszę o pomoc w tej sprawie ;) pozdro, marcin |
udostępnianie połaczenia w necie z kablówki
witam
mam kablówkę (aster) i problem z udostępnieniem połaczenia - czy modem kablowy wystarczy podpiąć do huba czy muszę wpiąć kabel do kompa na stałe włączonego i poprzez niego udostępnić połączenie?? czy mam kombinować jakoś inaczej?? i czy ci z aster mogą się doczepić?? kompy OBA mam w jednym lokalu. pozdrawiam, marcin ps> czy podpinając kompa do huba powinienem użyć kabla normalnego czy zcrossowanego?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:45. |