Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarka DVD [co sadzicie?!] (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarka-dvd-co-sadzicie-47821/)

VIZZARD 16.02.2005 02:25

Cytat:

Napisany przez Dorian
Nawet nie strasz:) przed snem takie rzeczy prawisz. I śnić się mi będą rzesze LiteOnowców i Lgkowców ścigające mnie po wsze czasy :ysz:

No co ty?!? :O

Przecież wszyscy to jedna wielka rodzina :uscisk:

^_^

Dorian 16.02.2005 02:15

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jak nie lubisz tłumów :\

To mogą być rzesze :mruga:

Nawet nie strasz:) przed snem takie rzeczy prawisz. I śnić się mi będą rzesze LiteOnowców i Lgkowców ścigające mnie po wsze czasy :ysz:

VIZZARD 16.02.2005 02:12

Cytat:

Napisany przez Dorian
Słuszna uwaga:) Dlatego nie lubię tłumów:) :blee:

Jak nie lubisz tłumów :\

To mogą być rzesze :mruga:

Dorian 16.02.2005 01:37

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Siedmiu ludzi zawsze będzie się mniej skarżyć niż dwustu siedmiu :>

:D

Słuszna uwaga:) Dlatego nie lubię tłumów:) :blee:

VIZZARD 16.02.2005 00:56

Cytat:

Napisany przez Dorian
;) Prawdą jest jednak ,że na LG ludzie się mniej skarżą niż na Litka ( sądząc po postach ) :niepow:

Siedmiu ludzi zawsze będzie się mniej skarżyć niż dwustu siedmiu :>

:D

Dorian 15.02.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez mktiger
ja mam cdrw x8 LG :) wywalila mi kilka plyt ale to brak boorn proofa itp i tylko w nero ktore ma beznadziejne buforowanie - wracajac do tematu znajomemu kupilem lg nie pamietam ale chyba to 4163 - nagrywa dvdram jak dobrze pamietam - wypalalismy na hawku x4 plik 1.8GB rar - z predkoscia x8 bez bledow wypalanie i test archiwum
jak wybieralem nagrywarke dvd tez mialem dylemat ze wzgedu na duza ilosc problemow z litkami (zaleta bdobra korekcja, problemy z nagrywaniem dvd szczegolnie dvd-, zreszta nec tez jest kiepski ma beznadziejna korekcje bledow ale lepiej nagrywa)

Co do LGx8 zgadzam się w zupełności, że jedynym mankamentem był brak burn proof,ale takie były czasy wtedy. Co do nagrywarek DVD firmy LG nie mam zdania, bo zraziłem się do tej firmy po ostatnich modelach nagrywarek cd-rw. Jako właściciel NEC'a 3500 nie wiem jak się wypowiedzieć co do korekcji błędów gdyż u mnie NEC tylko nagrywa...nie robi nic więcej. I w tym polu sprawdza się wyśmienicie. Więc wybór czy lepsza korekcja danych i problemy z nagrywaniem a gorsza korekcja danych ale lepsza jakość nagrania i bezproblemowe działanie uważam za rozwiązany już na starcie. Pozdrawiam:)

mktiger 15.02.2005 20:38

ja mam cdrw x8 LG :) wywalila mi kilka plyt ale to brak boorn proofa itp i tylko w nero ktore ma beznadziejne buforowanie - wracajac do tematu znajomemu kupilem lg nie pamietam ale chyba to 4163 - nagrywa dvdram jak dobrze pamietam - wypalalismy na hawku x4 plik 1.8GB rar - z predkoscia x8 bez bledow wypalanie i test archiwum
jak wybieralem nagrywarke dvd tez mialem dylemat ze wzgedu na duza ilosc problemow z litkami (zaleta bdobra korekcja, problemy z nagrywaniem dvd szczegolnie dvd-, zreszta nec tez jest kiepski ma beznadziejna korekcje bledow ale lepiej nagrywa)

Dorian 15.02.2005 20:15

Cytat:

Napisany przez SpeedMaStEr
zapomniałeś jeszcze o LG4163b...........

Do Lg też jestem zrażony:) Raz tylko nie. Kiedyś dość dawno temu miałem nagrywarkę LG x 8. Działa u znajomego do dziś. Reszta czyli 2 Comba x 48 i nagrywarka x 52 to coś strasznego. Teraz po tych przygodach kupiłbym powtórnie jedynie monitor tej firmy:) no i może jeszcze telewizor. Każdy opiera się na własnych doświadczeniach ze sprzętem, czyż nie? ;) Prawdą jest jednak ,że na LG ludzie się mniej skarżą niż na Litka ( sądząc po postach ) :niepow:

SpeedMaStEr 15.02.2005 20:09

Cytat:

Napisany przez Dorian
W żadnym wypadku nie wziąłbym LiteOn'a ani żadnego z jego OEM'ów.Wystarczy przejżeć forum i ilość problemów dot. różnych nagrywarek. Z LiteOn'ami ( i jego OEM'ami) jest jak z naszym swojskim polonezem. Jeden pali 10 litrów, a drugi 15 i nie wiadomo czemu...jeden sie wciąż rozkracza,a drugi wcale...dziwne bo zjechały z taśmy prosto po sobie. To takie małe porównanie poprzedzone przeglądaniem forum , a także obserwacją irytacji znajomych. Brałbym tego Benq Obok Nec'a i Plextor'a to najlepszy teraz wybór. Nie brałbym tego Sony nawet gdybym musiał dopłacać do Benq czy Nec'a. Plextor to troszkę wyższa półka.

zapomniałeś jeszcze o LG4163b...........

Dorian 15.02.2005 19:52

W żadnym wypadku nie wziąłbym LiteOn'a ani żadnego z jego OEM'ów.Wystarczy przejżeć forum i ilość problemów dot. różnych nagrywarek. Z LiteOn'ami ( i jego OEM'ami) jest jak z naszym swojskim polonezem. Jeden pali 10 litrów, a drugi 15 i nie wiadomo czemu...jeden sie wciąż rozkracza,a drugi wcale...dziwne bo zjechały z taśmy prosto po sobie. To takie małe porównanie poprzedzone przeglądaniem forum , a także obserwacją irytacji znajomych. Brałbym tego Benq Obok Nec'a i Plextor'a to najlepszy teraz wybór. Nie brałbym tego Sony nawet gdybym musiał dopłacać do Benq czy Nec'a. Plextor to troszkę wyższa półka.

Turboni 15.02.2005 00:22

tak ale jak dostalem informacje:
ACER'a prowadzilo dwoch braci i potem sie podzielili i byly 2 firmy ACER i ACER (cos tam) i potem jedna zmienila nazwe na BenQ.

Dostalem ta informacje od firmy ktora reprezentuje BenQ na Polske

pawelblu 15.02.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez Turboni
...wczesniej to byl ACER a teraz nazywa sie BenQ

Marka ACER istnieje nadal i ma sie dobrze.

Turboni 15.02.2005 00:08

@andrzejj9 a znasz firme ACER :>

to wlasnie jest BenQ :D
wczesniej to byl ACER a teraz nazywa sie BenQ

andrzejj9 14.02.2005 23:48

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Tak - to to samo :taktak:

To co do Sony i Litka

A co do Benka - to szkoda, że nie bierzesz go pod uwagę

Na początku - nie wiem dlaczego

Byłem bardzo sceptycznie nastawiony na ten palnik

Bo czyż może być coś dobrego od BenQ? ???

Ale po przeglądnięciu tematu i po obejrzeniu wykresów

Z taką lekką nieśmiałością wywaliłem kasę i ...

W tej chwili kupiłbym go po raz drugi :taktak:

I trzeci ... :mruga:

Ok, przyjrzę mu się jeszcze. W sumie ja nie krytykuję firmy, bo dobrze jej nie znam, ale w tym momencie tak powiedzmy "średnio" planuję kupno nagrywarki DVD, a tym modelem Sony zainteresowałem się głównie ze względu na cenę. A że jednak nagrywarka taka ostatnio bardzo by mi się przydała, to może zdecyduję się na zakup. Ale popatrzę jeszcze, co jest w tej chwili na rynku.

VIZZARD 14.02.2005 23:24

Cytat:

Napisany przez karel48
Kupuj, kupuj... a te używane to ja od Ciebie odkupie za pół ceny! ;)
||

Ale ja nie zamierzam ich sprzedawać :nie:

:>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:12.