![]() |
Problem z explorer.exe
Witam.
Jak tylko załaduje się windows i pokaze pulpit z ikonkami wiesza mi się system :taktak: Musze nacisnąć kombinację magicznych przycisków CTRL+ALT+DEL i wybrać zakończ explorer.exe i wybrać następnie nowe zadanie, czyli uruchom explorer.exe i wtedy już jest wszystko :spoko: Mam XP Pro SP2 :D Wczoraj miałem formata, więc ponowny odpada :taktak: :help: |
... walnięta instalka windy ???
|
Cytat:
pozdro ;) |
format c: ...
|
Pisałem, że format odpada :taktak:
Już naprawiłem problem :D Uruchomiłem msconfig i wyłączyłem MS Office (to co uruchamia się przy starcie) i już działa jak trzeba :) |
no, ale mily jako maniak formatowania nie mogl wytrzymac ;-)
pozdro ;) |
Cytat:
Miałem już 6 formatów w ciągu 2 miesięcy :D |
Co wy tak często formatujecie? Ja gdyby nie wymiana dysku we werześniu to by już było 1,5 roku bez reinstalacji. Od września oczywiście nie robiłem reinstala :P Windka chodzi aż miło... zero zwiech. Teraz juz tydzień mam włączonego kompa...i hula dalej
|
Cytat:
Format c: - najlepszy przyjaciel człowieka... |
Myśle że najlepszy przyjaciel człowieka to mozilla i kerio.... a fotmat c: odstawisz na bok :D
|
Kurde ja też już zapomniałem jak to było formatować dysk co 3 miesiące (średnio) za czasów Win 98SE/ Od momentu przesiadki na W2k SP4 zapomniałem co to jest format. No tak w międzyczasie instalowałem Windę od nowa (Nowy dysk - 4 miesiące temu) ale to co innego. Do tamtego czasu 7 miesięcy bez formata (wolny trochę był - śmieci, ale nie przerażająco) . Co ciekawe combo wygląda podobnie jak u Ziele: Mozilla(przyzwyczajenie zdobyte na Mandrakeu, gubiłem się w IE :P) /Firefox+Thunderbird i Kerio Personal/na zmianę z Zone Alarm
P.S. Ja bym stawiał na jakiegoś vira IE. No bo nakładjka na system raczej odpada jak robiłeś sam. U nas w robocie był jeden serwisowany - ktoś zamiast format - instalka - nagrał jednego na c - drugiego na d i zadowolony - po tygodniu - identyko jak ty zaczęły się gryźć (pokazywał się błąd iexplore.exe i zostawał tylko pulpit - bez ikon pasków itp. jedynie reset) - sam zrobiłem formata d: - pogrzebałem w boot.ini (usilnie chciał się odpalić z d:) trzeba było tylko skopiować katalog z IE z innego kompa (bo ta instalka co została nie miała IE) i raz odpalić - teraz śmiga jak złoto. [Ja tam wiem że Zilla/Firefox jest darmowa ale powiedz to mojemu szefowi] |
A propo formatowania. Nie będę zakładał nowego tematu, zwłaszcza, że pewnie już taki był kilka razy i byście mnie zjechali z błotem ;)
Na dniach pewnie przeinstaluję system i chciałbym przy tej okazji zrobić sobie jego kopię. Nie robiłem jeszcze tego, ale słyszałem, że potem zaoszczędza to kupę czasu przy tym, co właśnie muszę zrobić (reinstalka całości). Ja widzę to tak - kiedy muszę przeinstalować system, wczytuję obraz z płyty i tylko uaktualniam dane - pół do godziny roboty. Rzeczywiście tak jest, czy trochę idealizuję? :) I jeszcze jedno - jaki program? Najlepiej najprostszy bo jeszcze tego nigdy nie robiłem. |
Cytat:
Ja używam Ghosta, ale programów podobnych jest więcej i napewno ich użytkownicy się odezwą. Edit: U mnie odzyskiwanie systemu ok. 5giga trwa 6 minut. |
True image!!!!!!! :D Ja sobie zainstalowałem system, wszystkie sterowniki i programy które używam i zrobiłem backup na dvd. Dokumenty mam na dysku d. Jest to dobre rozwiązanie bo: nie zajmuje miejsca w backupie, nie trzeba się martwić jak przegrac dokumenty z c na d kiedy padnie system i wymagany jest format. Dokumenty nagrywam na dvd+rw co jakiś czas kasując z niej poprzednię kopię. Polecam takie rozwiązanie.
|
Cytat:
I True Image powiadasz... Zaraz poszukam, ale jak mniemam - nie jest darmowy? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34. |