Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   PowerDVD sobie nie radzi (https://forum.cdrinfo.pl/f15/powerdvd-sobie-nie-radzi-47849/)

hoel 08.02.2005 18:14

PowerDVD sobie nie radzi

Witam, mam nastepujacy problem:

Stworzylem film za pomoca programu Adobe Encore, wyeksportowalem pliki na dysk, a pozniej nagralem DVD-Video za pomoca Nero. Tak utworzona plyta czyta sie bez problemu w WinDVD, WMP, RealOne, ale PowerDVD pokazuje taki oto komunikat:

Kod bledu: 89020003
Dysk DVD mogl zostac uszkodzony, poniewaz nie mozna go odczytac.

Sprawdzilem plytke w NeroSpeed, wszystkie kwadraciki zielone, pliki kopiuja sie z DVD na plyte, WinDVD, WMP i Real radza sobie bez najmniejszych problemow. W czym wiec problem? :( PowerDVD cos sciemnia z tym, ze DVD uszkodzone...

zorg 08.02.2005 18:19

przeczytaj jeszcze raz co napisales ! i sie zastanow ? czy sa tu jasnowidze

info.

maj3 08.02.2005 18:40

problem jest w powerdvd
wywal go i zapomnij o jego istnieniu

Dorian 08.02.2005 20:34

Nie zapominaj o PowerDvd:) Odinstaluj tego co masz, moze sciagnij z netu Power'a 6tkę i spróbuj jeszcze raz jak Ci tak zależy na tym programie:) Ja tylko na nim odtwarzam płytki.

hoel 08.02.2005 21:29

zorg - nie wiem, o co Ci chodzi, jasnowidzow nie szukam, dosyc jasno opisalem kod bledu, wiec jesli ktos mial wczesniej do czynienia z PowerDVD, to byc moze moglby na tej podstawie cos wyjasnic.

maj3 - przyzwyczailem sie do PowerDVD :)

Dorian - uzywam PowerDVD4... moze rzeczywiscie za stary? Sprobuje nowszych wersji, dzieki, zobaczymy, co i jak.

Ale wniosek plynacy z setek postow na tym forum jest taki, ze nigdy nie da sie nagrac plyty dzialajacej wszedzie... :(

zorg 08.02.2005 23:57

powerdvd

Ilość załączników: 1
chodzilo mi o nr tych programow ! bo sa rozne,
a co do powerdvd 6 - jest super i odtwarza wszystko,oczywiscie jesli masz kodeki poinstalowane

hoel 09.02.2005 03:13

zorg - masz racje, powinienem byl oczywiscie podac numer wersji, z ktora mam problemu. Rzeczywiscie trudno wymagac jasnowidzenia :)

Zainstalowalem PowerDVD 6.0 - i smiga cudnie. Czyli 4.0 moge wywalic... szkoda, dostalem ja z napedem DVD 1,5 roku temu, dotychczas wszystko chodzilo i sie przywiazalem :)

mesiash 09.02.2005 07:30

witam ! mam pytanie, może dosyć głupie (tylko nie piszcie - poszukaj sam odpowiedzi:) mam lioteona 1653s, jeśli mam film na DVD to mogę zrobić kopie w neronie 1:1 poprzez "kopiuj dysk DVD" ??
nie chce zgrywać do do DivX'a. chce tylko zrobić kopię filmu na czystą płytę. wiem, że będę chyba potrzebował płyty DL. ale pytanie czy czegoś jeszcze poza Neronem ??

Wojtek@oo 09.02.2005 14:09

hmm.. nie wiem jak dziala nero w tym zakresie, ale mysle ze dobrym programikiem do tego jest cloneCD - na pewno nie probuje czegos "poprawiac" w obrazie na wlasna reke. Do tego Booktype jesli chcesz miec kopie na dvd+r dl

tengu 09.02.2005 15:55

jeśli tak to zamiast NERO'na weź poszukaj DVD DECRYPTERA (chyba że masz windows 98 - nie obsługuje tak dużego pliku z obrazem dysku, SPECYFIKA FAT32), a po drugie wcale nie potrzebna ci koniecznie płytka DL. Istnieją programy przed którymi "przestrzega"
cię Wojtek@oo - chodziło mu chyba o transkodery (Shrink, Clone DVD) jeśli chodzi o "poprawianie" obrazu - nie poprawiają obrazu lecz "odrobinę" pogarszają bitrate i/lub jakość obrazu. Zawsze też można film pozbawić menu/ścieżki dialogowej w Swahili, dodatków itp - ja ostatnio nagrywałem tak TROJĘ - dźwięk polski - sam film - 2,5 godz. CLONE DVD 2.3.zapomniałem - wchodzi na "normalne" DVD+/-R. jakość jak z oryginału Jeśli na +R to też polecam booktype - wersja 1.3.3. lub 1.3.5.

Wojtek@oo 10.02.2005 07:50

zrozumialem, ze mesiachowi chodzilo o jak najwierniejsza kopie plytki (do tego wlasnie potrzeba drogich dwuwarstwowek). Jesli chodzi o transkodery to oczywiscie tengu ma racje. Dodac mozna jeszcze do wymienionych DVDFab i InstantCopy. DVDFab jest z nich chyba najbardziej intuicyjny w obsludze.

mesiash 10.02.2005 08:01

a co to jest DVD R9 czy jakoś tak bo z tej technologii (DVD :)) jestem ciemny... ??

VANTWG 10.02.2005 08:39

@mesiash
to jest DL czyli dual layer czyli dwuwarstwowy nośnik...

tengu 10.02.2005 15:09

Cytat:

Napisany przez Wojtek@oo
zrozumialem, ze mesiachowi chodzilo o jak najwierniejsza kopie plytki (do tego wlasnie potrzeba drogich dwuwarstwowek). Jesli chodzi o transkodery to oczywiscie tengu ma racje. Dodac mozna jeszcze do wymienionych DVDFab i InstantCopy. DVDFab jest z nich chyba najbardziej intuicyjny w obsludze.

DVD FAB fajny (szczególnie jak musisz podzielić film - łatwo się to robi. Z IC nie miałem doczynienia więc się nie wypowiadam. A jeśli super wierną kopię no to DL tylko zostaje - racja - ale i tak wtedy najlepszy Decrypter - sam nie nagrywałem ale mój kumpel na LG 4160 ma już dwa Verby na koncie - właśnie decrypterem i jak na razie no problem na stacjonarkach (fakt że nowe biosu nie znam)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:49.