![]() |
znow litek 812
nagrywa ladnie wszystko, widzi tak samo pieknie. z plytkami za to ma problem moj dvdrom (i jeszce inny przypadkowy sasiada, zeby nie bylo, ze tylko moj). verbatimy widzi bez zajakniecia. z _wszystkimi_ innymi sa problemy - ale i tu zdarzaja sie wyjatki. np. dzisiaj dla proby kupilem jakies SKY, plusowe, x8, kolosalna cena 3.20 w sklepie nie dla idiotow - trzy sztuki. no i na te trzy nagrane juz:D moj dvd widzi tylko jedna, reszty nie odczytuje. tak jest wlasciwie z kazda marka (wszelakie espy, dysany, hawki i bog wie co jeszcze), poza verbatimem (tdk nie sprawdzalem). normalne toto? gdzie problem? jak zaradzic? komu wje... :P?
pzdr Puchatek :) ps. szukalem, szukalem dlugo, duzo sie pisze tutaj o plytkach, jednak temaciku podobnego do powyzszego nie zauwazylem? ps2.jakiegos linka bym prosil tez, co bu mi rozjasnil tak lopatologicznie raczej wszelakie niuanse i zawilosci KProba :P nawet fajnie sie te testy robi, ale przyjemnie byloby odczytac jakos, znaczy sie zrozumiec wyniki potem :P wiecie, te wykresy - kiedy jest dobrze, a kiedy jest zle :P ps3.prosze byc wyrozumialym - bowiem ja to zupelny laik jestem, za to pelen pogody ducha i zawsze usmiechniety :D dzieki za pomoc i jakies podpowiedzi z gory wszystkim i jeszce raz pozdrawiam :) |
Cytat:
Cytat:
więcej informacji pod przyciskiem SZUKAJ |
Cytat:
a jeśli chodzi o model to mam 812 i jedyne problemy jak są płyty do d. ale takich raczej nie kupuję więć spoko 8 ) a jeszcze ciekawe jaki bios (bo na archeologicznym to mogą być wyniki słabe) |
>>faktycznie problem może być w nagrywarce - jak ma gwarancję to o co >>chodzi?
o ten okres oczekiwania dwu, albo i nawet trzytygodniowy niestety. Niestety, bo nie moge sobie na to teraz pozwolic. takze poki co, bede wypalal na verbatimkach niezawodnych, a potem sie zobaczy >>a jeszcze ciekawe jaki bios (bo na archeologicznym to mogą być wyniki >>słabe) obawaiam sie, ze wlasnie archeologiczny. nie ruszalem, bo balem sie o gwarancje :P. o ironio! pozdrawiam |
ale zmiana biosu nie powoduje utraty gwarancji
|
Wgranie nowszego biosu (o ile jest on oficjalny) nie powoduje utraty gwarancji. Operacja jest raczej bezpieczna. Zresztą Liteka można zreanimować nawet jeśli wgranie biosu pujdzie nie tak.
|
z litkiem mozna zrobic wszystko (prawie) :D
|
>>ale zmiana biosu nie powoduje utraty gwarancji
jak juz wspomnialem - laik jestem i jest to kompletnie nie moja dziedzina. Jakis czas temu, w bodajże Chipie, wyczytalem, ze owszem zmieniac bios mozna, co wiecej - byloby to wskazane, jednak czynimy to na wlasna odpowiedzialnosc po grozba, wlasnie utraty gwarancji. swoja wiedze opieram na gdzies zaslyszanych, zaczytanych przypadkowo opiniach. Mowicie, ze oficjala jednak mozna? ok, w takim razie jak ta zmiana moze wplynac na moja nagryware? teraz ide guglac :P pozdrawiam |
inne strategie zapisu danych plyt w bazie nagrywarki, wieksza baza nosnikow w biosie czyli wiecej plyt naped bedzie rozpoznawal :D
nie ma to jak czytac chipa i sluchac sie co oni pisza :> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:36. |