![]() |
Temperatura w mieszkaniu - Wasze opinie
Witam!
Sory za taki głupawy temat, :) chciałem się Was spytać jaką macie temperaturę w mieszkaniach / pokojach w dzień i zwłaszcza w nocy. W sumie nie chodzi mi o konkretną wartość temperatury (fajnie jak podacie) tylko o to, czy wogóle włączacie na noc grzanie, na ile ustawiacie (zakładając że na polu -20). Wiem że temat jest nawet śmieszny :D ale właśnie potrzebuję się takich rzeczy dowiedzieć. Może ktoś z Was doradzi mi jak mówi teoria o odpowiednim doborze temperatury w nocy. Zrobiłem też sondę, ale raczej kierowałbym się Waszymi obiektywnymi opiniami. Dzięki za odpowiedzi, temat jest poważny mimo wszystko. :) |
25
|
W dzień 21C i nie jest grzane :nie:
W nocy 17-18C i na termostacie, który ma skalę 0-5 jest ustawione na 2 :D Chyba, że są większe mrozy to wtedy w dzień w pokojach jest na 2, a w nocy na 3 :taktak: |
To zależy,ale jak jest na polu -20 stopni to temperatura u mnie w mieszkaniu
wysnosi około 20 stopni do 25 ,a niekiedy troche cieplej ;) |
kolo 20 trzymam w domku :)
przed snam krotkie wietrzenie pokoju niezaleznie od warunkow pogodowych na zewnatrz - lepiej sie spi rytual pewnie zniknie wraz z pojawieniem sie nowego czlonka rodziny - mam tez nadzieje ze do tego czasu znikna mrozy :) bo to niedlugo :D |
~25 bez ogrzewania hehe
no ale to przychodzi ze zmiana kontynentu ;) |
ja nie wiem ile mam ale sadze ze cos okolo 26-28 nie ma to jak centralne :D
|
27* i nieraz mojej mamie jest ziomo :rotfl:, a zaznaczyłem "Wyłączam wogóle grzejnik, lubię mroźne powietrze przez całą noc" ale tylko pierwsza częśc jest prawdą ponieważ przez mój pokój przechodzi rura grzewcza więc mam strasznie gorąco.. :|
|
na noc zawsze lepiej obniżyć troszkę temp. ze względów oszczędnościowych i wogóle lepiej się śpi.
|
Cytat:
U mnie w dzień (okres zimowy) to ok 21, w nocy (np. teraz) 18 |
więcej niż 22 (23) nigdy nie mam... lepiej mi się śpi i ogólnie wegetuje :] (przy kompie)
|
tak, napewno sie lepiej spi jak jest w nocy lekko zimniej w mieszkaniu, najgorszy jest moment rano jak trzeba dojsc do grzejnika by go podkrecic na rano... brrruuuu
|
Cytat:
|
u mnie jest 19 ale ja wole jak jest zimno kiedy ide spac lepiej mi sie spi w chlodnym..:)
|
nigdy nie zamykam okna [czasem tylko jest mniej otwarte] - lubię dźwięk zadupia za oknem i świeże powietrze - więc bywa chłodno, goście marzną, ale mają mniejszą chęć na opuszczanie łoża :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:29. |