![]() |
Cytat:
Oczywiscie sprawdzic nie zaszkodzi, wiec czekamy na relacje. |
ed hunter i imola dzięki za pomoc, sprawdze najpierw na verbatimach i na platinumach -/+ na niższej prędkości, a jak nie pomoże to w poniedziałek przeflaszuje bios (dam znać najwcześniej w poniedziałek bo z netu korzystam w pracy). Nara.
|
Cytat:
Tak jak pisał ED, zmiana biosu nie powoduje straty gwarancji, chyba że wgrywasz biosy porawiane. Wgraj CS0C ze stroni Litka http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp Ten pierwszy bios do 1653 nie był zbyt dobry, ludzie wgrywali nawet biosy od 1633. Nie zastanawiaj sie tylko zmieniaj bios. Jak co powiemy Ci jak to odkręcić z Liteonem nie ma strachu. Ściagnij plik, rozpakuj, wyłącz wtyczke od netu, wyłacz antywira, sprawdź czy w nagrywarce nie ma płyty i uruchom exe, po informacji o zakończonym flaschowaniu trzeba zrobić restart i cieszyć się nagrywarką. Podczas flaschowania, nic nie rób na kompie bo moga pojawić sie komplikacje ;) Powodzenia i powiedz jak poszło. |
jak wgrasz firmowy bios ze strony litka to nie stracisz gwarancji, a jeśli zrobili jakieś zastrzeżenie to zawsze można wgrać ten co był.
|
fray12 ciesze sie ze ci sie udało, chociaz nie wiem co to znaczy ze "zainstalowałeś Flasher" - sflaszowałeś bios?
imola to te "szczegóły" o które prosiłeś: LiteOn SOHW-1653S bios CS02 z 12.10.2004 na tej samej taśmie podpięty jest jeszcze LiteOn LTR-52327S bios QS0A ale oczywiście przy wypalaniu na DVDRW nie korzystam z CDRW ASPI ver. 4.60, Nero ASPI 2.0.1.74 dodam ze komp nie jest overclockingowany. Aha procek Athlon2400+. Zastanawiałem się czy pomogła by zmiana biosu litka na nowszy ale napęd nowy i żal gwarancji... Może palić platinumy na niższych prędkościach? Jak nic nie wymyślisz szarpne się na kilka Verbatimek i sprawdze czy z nimi też będą takie problemy. Dzięki za jakąkolwiek pomoc. |
juz chyba po problemie ainstalowalem Flasher do LITE-ON SOHW-1213S i wypalilem juz 2 plytki z danymi i wszystko ladnie dziala :)
|
Cytat:
Trochę byś się zdziwił :O :D |
Cytat:
:spoko: |
Możecie się śmiać, ale ja bym stawiał na to, że kolega Fray12 "nagrywa" swoje płytki na testowym zapisie i dlatego wciąż ma czyste. Nie takie rzeczy już widziałem...
FzL |
OK. imola nie złość się tak :glaszcze: . Jak wróce z pracy posprawdzam co trzeba i podam ci szczegóły. Dzięki za chęć pomocy.
Teraz troche z pamięci: Windows 98SE (WinXP nie jest niestety (stety ?) "kompatybilny" z moją grafą - Radek 7500), DMA powłączane do wszystkiego co można (HDD, nagrywarka CD, nagrywarka DVD), nero 6.6.0.6, nagrywarka DVD na osobnym kanale IDE, filmy divx próbowałem zgrać z twardziela, mobo Gigabyte-7vt600-RZ, 256Mb DDR RAM, model nagrywarki i bios podam jak sprawdze. Hej wkruzel, dzięki za info. icemac dzięki, nie przyuważyłem od razu sprzętu wkruzela. |
Cytat:
ja tez mam litka i pali super na wszystkim :tak!: i pozniej to jeszcze odtwarza :wow: :> |
Cytat:
ostatnio nagrałem parę płyt DVD z filmami w DivX-ie i nie mam problemu z ich odtworzeniem pozdr |
Cytat:
|
Cytat:
właśnie to LiteOny mają że trzeba w nich wypalać tylko na dobrych nośnikach TDK i Verbatim ewentualnie białe Esperanza (unikać tych srebrzystych z czarnym nadrukiem) a co do ID płyt to w przypadku dwóch pierwszych firm nie ma się co martwić, oni sami wiedzą z jakich fabryk brać, więc na ślepo można płytki kupować a cena ~2 zł nie jest wcale monstrualna |
Cytat:
No jak to, nie wiesz ??? Kurcze malo domyslny jestes ;) - przeciez napisal ze SOHW- cos tam ^_^ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44. |