Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVDMaestro Error - Temporal References (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvdmaestro-error-temporal-references-47868/)

mlodymajster 08.02.2005 23:34

DVDMaestro Error - Temporal References

Mam taki problem. Podczas wczytywania pliku m2v do DVDMaestro po wykonaniu 59% wyskakuje taki blad: Temporal References in GOP # 7287 (Zero - based) are out of sequence(0xc10b000a). Demuksacje robilem DVD Decrypter i VobEdit ale w obu przypadkach DVDMaestro wywala ten sam blad.Czy ktos z was mial ten sam problem? . Od niedawna mam kompa jeszcze wszystkiego nie lapie moze cos robie zle. Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje.

ko3mo3 14.02.2005 22:10

Miałem to samo - nic nie udało mi się zrobić :( Powoli rozglądam się za innym programem, bo maestro nie radzi sobie ze wszystkimi filmami. Pozdr!

mlodymajster 14.02.2005 23:11

Jak cos znajdziesz to bardzo bym prosil o podpowiedz. Mozesz odpuscic sobie DVDlab PRO bo tez sobie z tym nie radzi. Wyskakuje info: Invalid DVD structure. Zeby bylo smieszniej to powiem Ci ze to moj pierwszy film ktory do ktorego chcialem dodac napisy i jak zobaczylem ze nie dam rady to nawet winde od nowa instalowalem bo myslalem ze cos z systemem nie tak. Nic nie pomoglo. Mam tylko nadzieje ze wiecej nie bede mial tego typu problemow. Pozdrawiam.

1stwasp 14.02.2005 23:36

Cytat:

Napisany przez mlodymajster
Jak cos znajdziesz to bardzo bym prosil o podpowiedz. Mozesz odpuscic sobie DVDlab PRO bo tez sobie z tym nie radzi. Wyskakuje info: Invalid DVD structure...

A spróbuj ten plik m2v przepuścić przez MPEG-VCR, tak jak, np. jest opisane tutaj...

Zobacz czy znajdzie jakieś błędy, jak znajdzie i poprawi to spróbuj wczytać ponownie do Maestro, czy czegokolwiek innego...

Pozdrawiam!

mlodymajster 16.02.2005 20:16

Dzieki za rade ale nie pomoglo. Udalo mi sie przerobic ten filmik programem DVD-lab.

1stwasp 16.02.2005 20:41

Cytat:

Napisany przez mlodymajster
Dzieki za rade ale nie pomoglo. Udalo mi sie przerobic ten filmik programem DVD-lab.

He, he, he... tylko sprawdź czy działa... DVDLab przyjmuje wszystko, nawet celulojdową taśmę filmową...

Pozdrawiam!

ko3mo3 16.02.2005 20:57

Z problemem poradził sobie scenarist :mruga:
Czasem jednak używam jeszcze maestro - ze względu na prostsze dodanie napisów, które są w lepszej jakości niż w scenarist, no i oczywiście podgląd!
Pozdrawiam i życzę udanej edycji! :piwo:

1stwasp 16.02.2005 21:17

Cytat:

Napisany przez ko3mo3
Z problemem poradził sobie scenarist :mruga:
Czasem jednak używam jeszcze maestro - ze względu na prostsze dodanie napisów, które są w lepszej jakości niż w scenarist, no i oczywiście podgląd!
Pozdrawiam i życzę udanej edycji! :piwo:

Ta ostatnia uwaga nt jakości napisów jest ciekawa...
Zajrzyj tu a zobaczysz, że napisy mogą wyglądać równie dobrze (lepiej...)

Pozdrawiam!

mlodymajster 16.02.2005 22:19

Cytat:

Napisany przez 1stwasp
He, he, he... tylko sprawdź czy działa... DVDLab przyjmuje wszystko, nawet celulojdową taśmę filmową...

Pozdrawiam!

Dziala. Wypalilem na plytke i smiga nawet na stacjonarnym. Pozdrowienia

ko3mo3 20.02.2005 14:43

Cytat:

Napisany przez 1stwasp
Ta ostatnia uwaga nt jakości napisów jest ciekawa...
Zajrzyj tu a zobaczysz, że napisy mogą wyglądać równie dobrze (lepiej...)

Pozdrawiam!

No może trochę przesadziłem... Oczywiście jakość napisów w scenarist nie jest najgorsza, ale czasem, nie wiedzieć czemu, bitmapy z napisami nie chcą się wczytać i to jest to, co mnie trochę zniechęca :ysz: Po prostu więcej zabawy jest i tyle. W maestro wczytujesz sam plik tekstowy i to wsio.
Mam małe pytanko: jak w maestro wyeliminować wyświetlanie "pustych" ścieżek napisów i dźwięku (np. power dvd - wiesz co mam na myśli...)?
Pozdrawiam! :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:52.