Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Przewidziana awaria dysku twardego?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/przewidziana-awaria-dysku-twardego-47879/)

andy 09.02.2005 09:49

Przewidziana awaria dysku twardego??

Ilość załączników: 2
Czesc, w podgladzie zdarzen w mam informacje ze urzadzenie "\Device\Harddisk0\DR0 przewidziało swoją przyszłą awarię" I nalezy zrobic kopie dysku bo awaria moze nastapic w kazdej chwili. Taki komunikat wystepuje w podgladzie zdarzen raz na dwa dni. Mozliwe ze dysk mi sie wali??

Bartez 09.02.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez @ndy
Czesc, w podgladzie zdarzen w mam informacje ze urzadzenie "\Device\Harddisk0\DR0 przewidziało swoją przyszłą awarię" I nalezy zrobic kopie dysku bo awaria moze nastapic w kazdej chwili. Taki komunikat wystepuje w podgladzie zdarzen raz na dwa dni. Mozliwe ze dysk mi sie wali??

Wróżka, czy co? ;) Niedługo dyski zaczną nas szantażować: "Kupisz mi lepszy cooler albo za tydzień skasuje Ci wszystkie dane!" :D

A tak na serio jest to tzw. technologia SMART (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology), którą od jakiegoś czasu posiadają dyski. Na Twoim miejscu bym zrobił jednak ten backup. I to szybko :)

B@rtek 09.02.2005 10:23

Ale jaja :D

Musze sprawdzić u siebie czy mój czasami też nie planuje mi skasować danych :taktak:

gallus 09.02.2005 10:34

A gdzie się ten podgląd włączało...?

Bartez 09.02.2005 10:40

Cytat:

Napisany przez gallus
A gdzie się ten podgląd włączało...?

Prawy na Mój komputer -> Zarządzaj i resztę na pewno znajdziesz :)

andy 09.02.2005 10:47

@Bartez tak myslalem ze to moze byc SMART. Tylko moj dysk jest z roku 2000 ( Maxtor 20GB 7200RPM:) ) I troche dziwne zeby w tamtym czaasie dyski to mialy.
Ale jezeli to prawda ze mi pada to musze znalezc szybko sponsorow na nowy dysk :|

andrzejj9 09.02.2005 10:49

Ja to wyłączyłem.. Kurcze, jeszcze dysk ma mi mówić, kiedy się zepsuje.. paranoja :)

Bartez 09.02.2005 10:50

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja to wyłączyłem.. Kurcze, jeszcze dysk ma mi mówić, kiedy się zepsuje.. paranoja :)

Widać andrzejj9 lubi niespodzianki :D ;)

B@rtek 09.02.2005 10:54

Cytat:

Napisany przez Bartez
Widać andrzejj9 lubi niespodzianki :D ;)

Tylko, że niemiłe :D

Smartek 09.02.2005 10:56

o lol! dobre! :haha:

btw. kto ma teraz ferie od poniedzialku przyszlego? :)
pozdro ;)

andrzejj9 09.02.2005 10:57

Coś jak ze śmiercią. Wiedząc, że umrę za miesiąc miałbym te ostatnie chwile kompletnie skopane, a tak, jakby przyszła niespodziewanie, to nawet bym nie zdążył się zmartwić. Z awarią dysku widzę to podobnie ;)

Bartez 09.02.2005 10:58

yyyy, a co to ferie? :idea: ???
Ostatnio to takie coś miałem jakieś 4 lata temu :( Co za niesprawiedliwość :|

B@rtek 09.02.2005 11:00

Cytat:

Napisany przez Smartek
btw. kto ma teraz ferie od poniedzialku przyszlego? :)
pozdro ;)

U mnie się kończą w niedzielę :(

Ale to nie znaczy, że dla mnie też :D

Jadę w poniedziałek do Niemiec i wracam w czwartek więc w piątek już nie pójdę do szkoły :D :)

Czyli 2 tygodnie + tydzień = 3 tygodnie wolnego :>

andrzejj9 09.02.2005 11:00

Cytat:

Napisany przez Bartez
yyyy, a co to ferie? :idea: ???
Ostatnio to takie coś miałem jakieś 4 lata temu :( Co za niesprawiedliwość :|

Ferie, to ja wieść niesie takie coś, kiedy można nic nie robić i obijać się przez jakieś 14 dni... Tak przynajmniej słyszałem, ale potwierdzić nie mogę ;)

Przy okazji - widzę, że sporo tu osób w chwili obecnej, więc może ktoś może mi powiedzieć, czy demem True Image mogę zrobić obraz systemu, czy ograniczenia na to nie pozwalają?

andy 09.02.2005 11:08

@andrzejj9 tak demem da rade zrobic:) Ograniczenie ma chyba tylko jedne - nie mozna postawic takiego obrazu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:14.