![]() |
Przewidziana awaria dysku twardego??
Ilość załączników: 2
Czesc, w podgladzie zdarzen w mam informacje ze urzadzenie "\Device\Harddisk0\DR0 przewidziało swoją przyszłą awarię" I nalezy zrobic kopie dysku bo awaria moze nastapic w kazdej chwili. Taki komunikat wystepuje w podgladzie zdarzen raz na dwa dni. Mozliwe ze dysk mi sie wali??
|
Cytat:
A tak na serio jest to tzw. technologia SMART (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology), którą od jakiegoś czasu posiadają dyski. Na Twoim miejscu bym zrobił jednak ten backup. I to szybko :) |
Ale jaja :D
Musze sprawdzić u siebie czy mój czasami też nie planuje mi skasować danych :taktak: |
A gdzie się ten podgląd włączało...?
|
Cytat:
|
@Bartez tak myslalem ze to moze byc SMART. Tylko moj dysk jest z roku 2000 ( Maxtor 20GB 7200RPM:) ) I troche dziwne zeby w tamtym czaasie dyski to mialy.
Ale jezeli to prawda ze mi pada to musze znalezc szybko sponsorow na nowy dysk :| |
Ja to wyłączyłem.. Kurcze, jeszcze dysk ma mi mówić, kiedy się zepsuje.. paranoja :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
o lol! dobre! :haha:
btw. kto ma teraz ferie od poniedzialku przyszlego? :) pozdro ;) |
Coś jak ze śmiercią. Wiedząc, że umrę za miesiąc miałbym te ostatnie chwile kompletnie skopane, a tak, jakby przyszła niespodziewanie, to nawet bym nie zdążył się zmartwić. Z awarią dysku widzę to podobnie ;)
|
yyyy, a co to ferie? :idea: ???
Ostatnio to takie coś miałem jakieś 4 lata temu :( Co za niesprawiedliwość :| |
Cytat:
Ale to nie znaczy, że dla mnie też :D Jadę w poniedziałek do Niemiec i wracam w czwartek więc w piątek już nie pójdę do szkoły :D :) Czyli 2 tygodnie + tydzień = 3 tygodnie wolnego :> |
Cytat:
Przy okazji - widzę, że sporo tu osób w chwili obecnej, więc może ktoś może mi powiedzieć, czy demem True Image mogę zrobić obraz systemu, czy ograniczenia na to nie pozwalają? |
@andrzejj9 tak demem da rade zrobic:) Ograniczenie ma chyba tylko jedne - nie mozna postawic takiego obrazu
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:14. |