![]() |
bash-2.05b$ du -h /mnt/c/windows
1,7G /mnt/c/windows :) |
Ilość załączników: 1
:)
|
ja znam wspaniały sposób na odchudzenie windozy, dosłownie fenomenalny - 100 % zysku miejsca - no more critical errors - wystarczy tylko płyta bootowalna albo dysk startowy a wtedy Forma..... :) i już. Było bydle i już nie ma. potem można se zapodac Knoppixa i wszystko gra i buczy :)
|
dobrze jest odchudzić windę za pomocą nLite, moja 2003 ma tyle co na obrazku.
|
moze sie myle ale to okienko z wlasciwosciami windy jakies dziwne - czy to nie jest przypadkiem winda 2003 - wtedy takie rozpasanie na dysku byloby norma :)
|
no to Cie wszyscy opatrznie zrozumieli - bo napisakles "zostalo 4,5GB" wiec 30-4,5 daj 26GB systemu :D a tego to chyba nikt jeszcze nie widzial :)
skoro jednak masz ponize 2GB to jasne ze tak byc moze... :) byle w maire szybko wstawal i programy sie nie ciely... |
Panowie. Wielkość którą podałem to system, który pozostał po usuniętych niepotrzebnych aplikacjach. W tej chwili folder Windows zajmuje 1,63 GB (na dysku 1,5 GB) czyli tak jak podajecie nie jest źle.
|
U mnie też nie jest źle
|
mój ma dwa giga - i tak zostanie - dllcache zajmuje .5gb [a go nie wywalę], resztki poprawek kryczynych .2gb, resztki zainstalowanych programów .2gb, jakieś backupy sterowników .1gb - zostaje 1gb zajmowany przez system32 [co tam jest za śmietnik..]
działa to elegancko, wstaje w 35 sek od naciśnięcia power i tyle.. nigdy mnie nie zawiodło jeszcze a to już 8 miechów bez instalki to chyba nie rozmiar się liczy.. |
Cytat:
|
No panowie, bez jaj :D
A bez jaj, to moj windows ma 1,35 GB (bajtów: 1*455*542*340), a to po 6 miesiecznej eksploatacji, z osiolkiem w tle. A Mlody jeszcze katuje akies 3 strategie. |
Tyle zajmuje mój folder Windows :D
Format był przedwczoraj tylko dodam :D :> Co mogę wywalić z tego folderu??? Chłopaki ale wiecie tak, żeby komp działał :D |
moja, ktora jest juz bardzo mocno przeeksplatowana i duzo syfu w niej jest zajmuje 2,19 GB wiec cos on wielki informatyk zj...l
|
ze co jak i gdzie i kiedy? to jest mega LOL
powies informatyka za jaja - i niech cos z tym zrobi jesli sam nie mozesz grzebac (jak to czasem w firmach bywa) sama winda moze rozpasana zajac 1,5 GB, jak pomarudzisz przy niej troche, to jak juz to padlo, grubo ponizej GB... |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11. |