Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jpeg z kompa jako mms na telefon? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jpeg-kompa-jako-mms-telefon-47928/)

Cairath 09.02.2005 21:43

Jpeg z kompa jako mms na telefon?

Witam

czy jest taka możliwość właśnie? że wysyłam jpeg'a 25kb do na przykład jakiegoś programu/strony który/a konwertuje to i wysyła z kompa na komórke ( jeśli tak to w jaki sposób to wysłać - program/strona [?] ) tego jpega w formie mms'a w gorszej jakości nawet jeśli, ale czy da sie tak albo podobnie czy to science fiction?

pozdrawiam

B@rtek 09.02.2005 23:00

Jest to możliwe :D

Ja mam Siemens'a CX65 i wrzucam sobie tapetę do fona i poźniej mogę ją wysłac przez MMS :taktak:

Max. wielkość MMS to 100kB :D :)

P.S.
Jaki masz telefon?

mr_spock 09.02.2005 23:29

Nie bardzo lapie o co Ci chodzi, chcesz z kompa wyslac MMS czy z kompa jakis obrazek a potem to rozsylac jako mms z fona??
jesli masz fon w idei to zarejestruj sie na stronie idea.pl i bedziesz mial kilka darmowych mms w miesiacu

Cairath 09.02.2005 23:58

Chodzi dokładnie o to: mam na kompie jpg'a o wielkości 25kb i chciałbym aby te zdjęcie miała osoba w formie mms'a na swoim telefonie. Więc jak takie coś zrobić? Bo jeśli mój telefon (Sagem myX-5m w Idei) miałby taką opcję to w sposób opisany przez Bartka dałoby sie tak zrobić (musiałbym mieć jakis kabelek łączący telefon z kompem zapewne ;-) ) - jednak nie mam takiego kabelka, więc czy istnieje sposób, aby takiego jpg'a z kompa wrzucić w jakiś program/stronę, za pomocą którego można byłoby go przekształcić i stamtąd (?) wysłać na komórkę odbiorcy (albo jakoś pobrać chociażby płatnie na swoja komórkę bez pomocy kabelka) w formie mms'a?

mr_spock 10.02.2005 00:17

no wiec jesli masz fon w idei to wyslij do tej osoby mms ze strony idei

kiewas 10.02.2005 12:16

Cytat:

Napisany przez Cairath
Chodzi dokładnie o to: mam na kompie jpg'a o wielkości 25kb i chciałbym aby te zdjęcie miała osoba w formie mms'a na swoim telefonie. Więc jak takie coś zrobić? Bo jeśli mój telefon (Sagem myX-5m w Idei) miałby taką opcję to w sposób opisany przez Bartka dałoby sie tak zrobić (musiałbym mieć jakis kabelek łączący telefon z kompem zapewne ;-) ) - jednak nie mam takiego kabelka, więc czy istnieje sposób, aby takiego jpg'a z kompa wrzucić w jakiś program/stronę, za pomocą którego można byłoby go przekształcić i stamtąd (?) wysłać na komórkę odbiorcy (albo jakoś pobrać chociażby płatnie na swoja komórkę bez pomocy kabelka) w formie mms'a?

Nie znam się na komórkach, ale czy nie dało by się wrzucić tego obrazka na jakiś serwer i pobrać go przez GPRS? Niech ktoś mnie też oświeci:) Wiedza zawsze się przyda :P

mr_spock 10.02.2005 12:58

Cytat:

Napisany przez kiewas
Nie znam się na komórkach, ale czy nie dało by się wrzucić tego obrazka na jakiś serwer i pobrać go przez GPRS? Niech ktoś mnie też oświeci:) Wiedza zawsze się przyda :P

Bardziej plaktycznie (nie wiem czy tez nei taniej ;) ) bylo by kupic kabel

B@rtek 10.02.2005 12:59

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Bardziej plaktycznie (nie wiem czy tez nei taniej ;) ) bylo by kupic kabel

Albo IRDE pod płytę główną jak ktoś ma fona z tą funcją :D

IRDA kosztuje 9,90zł i jest uniwersalna :D

mr_spock 10.02.2005 13:09

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Albo IRDE pod płytę główną jak ktoś ma fona z tą funcją :D

IRDA kosztuje 9,90zł i jest uniwersalna :D

tak, ale:
1. fon musi miec irde, a to nie jest regula
2. na 99,9% pojawi sie post "Pomocy, kupilem irde, podlaczylem i nie dziala"

a kabelek kosztuje tez cos w tej granicy

B@rtek 10.02.2005 13:14

Cytat:

Napisany przez mr_spock
tak, ale:
1. fon musi miec irde, a to nie jest regula

No :taktak:
Cytat:

Napisany przez mr_spock
2. na 99,9% pojawi sie post "Pomocy, kupilem irde, podlaczylem i nie dziala"

Ale pozostaje jeszcze 0,01% :mruga: :D

Eliasz 10.02.2005 14:42

Cytat:

Napisany przez kiewas

Dobrze mówi, dać mu pić ;)

Kiedyś gdy nie miałem jeszcze kabelka do fonu to właśnie tak sobie wgrywałem tapetki i melodyjki. Tańsze to (zwykle) od mms'a, ale na dłuższą mete lepiej kupić kabel.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:03.